Ders Detayı

TÜBİTAK - ARDEB, 1001-1002-3501 Proje Yazma Eğitimi ( Fen Bilimleri İçin )
5 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1: Tanıtım,

Ders 2: Proje Kodları Açıklaması

Ders 3: Proje Başvuru Formu,Hakem Değerlendirme Formu Tanıtılması,Proje Özeti 

Ders 4: Amaç ve Hedefler,Risk Yönetimi

Ders 5: Yenilikler ve 1002 Projesi

Bu ders toplam 90 dk'dır.

 

Eğitim Hakkında

Bu eğitim kapsamında, TÜBİTAK-ARDEB Destek programlarının tanıtımı, ARDEB
destek programlarındaki yenilikler ve proje yazımında (1001-1002-3501) dikkat edilmesi
gereken konular hakkında bilgiler verilmektedir.

Eğitmen Hakkında

Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesidir. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesinde tamamladıktan sonra 2006 yılında Yrd. Doç. Dr. Olarak ESOGÜ, FEF, Kimya bölümüne atanmış, 2007 yılında doçent ve 2014 yılında ise profesör olmuştur.2014-2017 yılları arasında Tübitak, Kimya Biyoloji Araştırma Destek Grubu’nda danışma kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca 2015 yılında TÜBA asosye üyesi olarak seçilmiştir. SCI/SCI-Exp. kapsamında 221 yayını ve yayınlarına 2719 atıf bulunmaktadır.

#AYEUM  #ardep #tübitak #yöntem

 

 

Eğitmen: Prof. Dr. Okan Zafer YEŞİLEL

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100  Memnuniyet ve İade Garantisi

Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma  ve veriler üzerinde çalışma  imkanı

Fiyat:
799,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 5
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

F.Y.

EĞİTİMDE VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.


Eğitmenin Cevabı (OKAN ZAFER YEŞİLEL)

Fikret bey, Eğitim yararlı olduğunu bilmek beni memnun etti. Herhangi bir sorunuz olduğunda iletişime geçmekten çekinmeyin. Başarılar dilerim.


M.G.

HOCAM AĞZINIZA SAĞLIK ÇOK VERİMLİ OLDU PROJE YAZIMI ÖNCESİ, SİZE BİR SORUM OLACAKTI; BENİM YÜRÜTÜCÜ OLARAK GÖREV ALACAĞIM BİR PROJE YAZMAYI DÜŞÜNÜYORUZ. PROJEMİZDE YURT DIŞI PATENTLİ BİR CİHAZ YERİNE, FARKLI ÖZELLİKLERİ DE OLAN, MALİYETİ DÜŞÜK, KULLANIMI KOLAY VE TÜRKİYE'DE ÜRETİLMİŞ PATENTİ ALINMIŞ BİR CİHAZ KULLANMAK İSTİYORUZ. SPORTİF PERFORMANS GELİŞİMİ İÇİN SAKATLIK RİSKİ OLUŞTURMAYAN VE ZAMANDAN TASARRUF SAĞLAYAN BU CİHAZI KULLANMANIMI YANINDA CİHAZIN SAYESİNDE YENİ BİR ANTRENMAN YÖNTEMİNİ DE BU CİHAZLA UYGULAMAK SPORCULARA UYGULAMAK İSTİYORUZ. SORUN ŞU Kİ ARAŞTIRMA DENEYSEL, KISA SÜRELİ VE DÜŞÜK BÜTÇELİ OLACAĞI İÇİN 1002-A'YA BAŞVURUYU DÜŞÜNÜYORUZ. FAKAT KULLANACAĞIMIZ BU CİHAZ YERLİ VE MALİYETİ DAHA DÜŞÜK VE İLK KEZ BİR DENEYSEL ÇALIŞMADA KULLANILACAK; ACABA FARKLI BİR TUBİTAK PROJESİ ALANINA DA GİRİYOR MU? ÖRNEĞİN 1005 DAHA MI UYGUN OLUR? UYGUN OLMAYAN TUBİTAK PROJESİNE BAŞVURU YAPARSAK SIRF BU SEBEPTEN DOLAYI KABUL OLMAMASINDAN KORKUYORUZ. KARARSIZ KALDIK. YÖNLENDİRME YAPABİLİR MİSİNİZ?


Eğitmenin Cevabı (OKAN ZAFER YEŞİLEL)

Melek hanım merhaba, Yurt dışında bilinen ve patentli bir cihazın daha avantajlı bir şekilde ülkemizde üretmek TÜBİTAK-1005 kapsamına daha uygun görünmektedir. 1005 kodlu proje, özgünlükten ziyade Ülkemiz için avantajı dikkate alınmaktadır. Eğer projenizin amacı literatürde olmayan bir yöntem uygulamak ise bu fikir özgün olarak değerlendirilebilir. Önereceğiniz projede asıl amaç, yeni bir yöntem geliştirmek ise, cihazın yapımı asıl amaç değil ise bu durumda 1002A uygun görünmektedir. Projenizi yazarken cihazın Ülkemizde ilk kez yapılmasını değil yöntemin ilk kez uygulanacağı öne çıkarılmalıdır. Bu durumda 1002A'nın kabul edilme olasılığı daha yüksektir. Kolaylık dilerim Okan Z. Yeşilel