Ders Detayı

SSCI- SCI-Exp Makale Yazma ve Yayınlama Teknikleri
7 Video, Ders Süresi: 90 gün

Dersler

Ders 1.  Tanıtım Makale Yazma ve Yayınlama Teknikleri Eğitimi

Ders 2. Bilimsel Makale Yayınlamanın Önemi ve Bilimsel Yazım Türleri

Ders 3. Bilimsel Bir Makalenin Bölümleri

Ders 4. Bilimsel Etik

Ders 5. Makale Yazımı Sonrası: Makale Gönderimi

Ders 6. Makale yükleme süreci

Ders 7. Makale Yazımı Sonrası: Düzeltme Süreci ve Red Nedenleri

 

Eğitim Hakkında

 Bu eğitimde «Uluslararası Dergilerde Yayın Yapmak» konusuna değinilecektir. Öncelikle «Nasıl yayın yaparım?» sorusu bağlamında ilk olarak “Bilimsel Makale Yayınlamanın Önemi” konusu ele alınacaktır. Üst çeyrekte yer alan uluslararası dergilerde yayın yapmanın avantajlarının neler olduğuna odaklanarak, “Bilimsel Yazım Türleri” ve “Bilimsel Bir Makalenin Bölümleri”nin tanıtımı ve bu bölümleri oluştururken kritik noktaların neler olduğuna değinilecektir. “Bilimsel Etik” konusu ele alınacaktır. Son olarak “Makale Yazımı Sonrası” süreçlere açıklık getirilecek, makaleyi dergiye gönderime hazırlama, makale yükleme süreci ve düzeltme süreci açıklanacaktır. Bu bölümler bağlamında, “üst çeyrekte yer alan uluslararası dergilerde yayın yapmak zor mu? Red gerekçeleri nelerdir? Yayın yapmak uzun zaman alır mı?” gibi sorular irdelenecektir. Böylece bu eğitim sonunda üst çeyrekteki uluslararası dergilerde yayın yapma hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

 

Eğitmen Hakkında

 Doç. Dr. Hatice YILDIZ DURAK, 1988’de Antalya’da doğdu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde 2009 yılında bölüm birincisi olarak tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden 2011 yılında almıştır. Doktora eğitimini Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde 2016 yılında tamamlamıştır. 2009-2016 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli düzeydeki okullarda Bilişim Teknolojileri öğretmenliği yapmıştır. 2016-2022 yılları arasında Bartın Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ve Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümlerinde çalışmıştır. 2022 yılı Temmuz ayı itibariyle Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ereğli Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri bölümde Doç. Dr. kadrosu ile çalışmalarını sürdürmektedir. 

Dr. Hatice YILDIZ DURAK’ın yürütücüsü olduğu toplam iki adet (1 adet TÜBİTAK 1001, 1 adet BAP), araştırmacı olduğu yedi projesi (1 adet TÜBİTAK 1001, 2 adet AR GE niteliği olan kamu projesi, 1 adet MEB-UNICEF, 3 adet BAP) bulunmaktadır. Dr. Hatice YILDIZ DURAK’ın şu ana kadar uluslararası dergilerde basılmış 75, ulusal dergilerde ise 18 makalesi bulunmaktadır. 

Dr. Hatice YILDIZ DURAK 2022 yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (GEBİP) programı eğitim alanında ödül kazanmıştır. Dr. Hatice YILDIZ DURAK’ın araştırmalarına Şubat 2022 verilerine göre Google Scholar’da 2462 (h indeksi=26), Web of Science’da 500 (h indeksi=13) atıf yapılmıştır.

#AYEUM  #yeniyöntemler #makale yazma #yöntem

 

Eğitmen: Doç.Dr. Hatice YILDIZ DURAK

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100 Memnuniyet ve İade Garantisi

Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma imkânı

 

Fiyat:
899,00 TL
Ders İzleme Süresi: 90 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 7
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

H.

6. DERS 3. DERS İLE AYNI :(


Eğitmenin Cevabı (HATİCE YILDIZ DURAK)

Sayın hocam, Hata düzeltildi. İlginiz ve dikkatiniz için teşekkürler. Saygılar.


M.K.

HOCAM MERHABALAR, ÖNCELİKLE BU GÜZEL EĞİTİMİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. 6. DERSİN SONUNA DOĞRU PAYLAŞMIŞ OLDUĞUNUZ MAKALE YA DA VERİ TABANI GİBİ OKUMA ÖNERİLERİ GETİRDİĞİNİZ SUNULARI TIKLAYIP GİDEBİLMEMİZ İÇİN DOSYA ŞEKLİNDE YÜKLEYEBİLİR MİSİNİZ? YA DA LİNKLERİ BURADAN PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?


Eğitmenin Cevabı (HATİCE YILDIZ DURAK)

Sayın hocam, Pozitif görüşleriniz için çok teşekkürler. Dergi listeleri Dergilerin kategorilerine göre h-indekslerinin yer aldığı Google scholar listeleri: https://scholar.google.com/citations?view_op=top_venues TÜBİTAK-ULAKBİM, Web of Science’ta taranan Türkiye adresli dergilerin bulunduğu bir listeler, TR’deki bilimsel yayın performansına yönelik de bazı rapor ve verilerin paylaşıldığı raporların yer aldığı web sayfası: https://cabim.ulakbim.gov.tr/bibliyometrik-analiz/thomson-reuters-web-of-science-wosda-indekslenen-turkiye-adresli-bilimsel-dergiler/ Clarivate dergi listesi ve kategoriler: https://jcr.clarivate.com/jcr/home https://jcr.clarivate.com/jcr/browse-category-list Dergi seçme «Akademik dergi tipleri ve özellikleri neler; hangi dergi sizin taslak makaleniz için daha uygun olabilir ve neden; bir derginin güvenilir (yağmacı/avcı olmayan) olduğunu nasıl anlayabilirsiniz» gibi sorulara yanıtlar sunan bir çalışma. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378378218307254 Etkili literatür taramasına yönelik yönergeler & Dergi süreçleri ve öneriler «Etkili bir alanyazın incelemesi için neler yapılmalı, izlediğiniz yönteme ve yürüttüğünüz çalışmaya ne derece uygun; hangi sorulara yanıtlar vermeli, farklı alanlardaki kullanımı nasıl» gibi sorulara cevap veren bir çalışma: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0148296319304564 Dergilerde süreç işleyişi ve editöryal grupla iletişime yönelik tavsiyeler sunan bir çalışma: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1360859219303080 Saygın dergilerde yayın yaparken, kabul alabilenleri alamayanlardan ayıran özellikleri ve taslak makalelerin nasıl kabul alabileceğini formüle ederek anlatan bir makale. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1526054211000182 Saygın yayınevlerinden Wiley’in bir dergisinin gelen makalelerin neden başlangıç aşamasında (hakemlere gönderilmeden) red aldığını sebepleriyle beraber açıklayan ve red almamak için neler yapılabileceğini listeleyen bir çalışma: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jocn.15349  Yazım aşamasından yayın aşamasına kadar çalışmaların hakemli bir dergi tarafından nasıl kabul aldırabileceğinize dair bazı taktik ve tavsiyeler veren bir makale: https://link.springer.com/article/10.1007/s13187-020-01751-z Hakemlik sürecine genel bir bakış sağlamak ve nitelikli dergiler için yüksek kaliteli bir inceleme oluşturulmasında gereken genel ve özel unsurları açıklamak için geliştirilmiş bir makale: https://link.springer.com/article/10.1007/s12160-011-9269-x


E.Ç.

HOCAM MERHABA SUNULARI BİZLERE PAYLAŞMA İMKANINIZ VAR MIDIR ACABA?,TEŞEKKÜRLER.


Eğitmenin Cevabı (HATİCE YILDIZ DURAK)

Sayın hocam, Sunumları paylaşamıyoruz maalesef. Eğitime göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkürler. Saygılar.