Ders Detayı

SPSS Uygulamalı Temel Düzey Veri Analizi
16 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1: Temel İstatistiksel Kavramlar

Ders 2: SPSS Programının Arayüzü

Ders 3: Veri Girişi

Ders 4: Edit Menüsü ve APA formatında Tablolar

Ders 5: Data Menüsü

Ders 6: Transform Menüsü

Ders 7: Betimleyici İstatistikler

Ders 8: Normallik Testleri

Ders 9: Ki-kare Analizi-1

Ders 10: Tek Grup Ortalaması İçin Testler -1(One sample t test & Wilcoxon Signed Rank Test)

Ders 11: Tek Grup Ortalaması İçin Testler -2(One sample t test & Wilcoxon Signed Rank Test)

Ders 12: İki Bağımsız Grup Ortalaması İçin Testler (Independent Samples t test & Mann Whitney U Test)

Ders 13: İki Bağımlı Grup Ortalaması İçin Testler -1(Paired Samples t test & Mann Whitney U Test)

Ders 14: İki Bağımlı Grup Ortalaması İçin Testler -2(Paired Samples t test & Wilcoxon Signed Rank Test)

Ders 15: İkiden Fazla Bağımsız Grup Ortalaması İçin Testler ( One Way ANOVA & Kruskal Wallis H Testleri)

Ders 16: Korelasyon Analizi (Pearson Korelasyon Katsayısı & Spearman Sıra Korelasyon Katsayısı) 

Bu ders toplam 310 dk'dır.

 

Eğitim Hakkında

SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) programı akademik çalışmalarda gerçekleştirilen temel düzey veri analizi yöntemlerinin hepsini içeren, kolay bir ara yüzüne sahip olan ve en çok kullanılan istatistiksel yazılımdır. 

Bu eğitim daha önce istatistik ya da SPSS eğitimi almamış bireylere SPSS programı kullanarak verilerini nasıl analiz edebileceklerini öğretmek amacıyla tasarlanmıştır.  Özellikle lisans düzeyindeki bitirme tezleri, yüksek lisans ve doktora tezleri ile birlikte araştırmacıların özgün akademik çalışmalarında kullanabilecekleri temel düzey istatistiksel yöntemleri, teorisi ile ilgilenmeden nasıl ve ne zaman uygulamaları gerektiği detaylı olarak ele alınmıştır. 

Bu eğitimi tamamladıktan sonra araştırma türündeki bitirme, yüksek lisans ya da doktora tezleriniz ile yine araştırma türündeki akademik çalışmalarınızda SPSS programını etkin bir şekilde kullanarak temel düzey istatistiksel analizlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.

Eğitmen Hakkında

Doç. Dr. Hasan BULUT, Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini de Ondokuz Mayıs Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde tamamlamıştır. Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler; Robust İstatistikleri, Uygulamalı İstatistik ve Örnekleme teorisi alanında akademik çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “R Uygulamaları ile Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler” isimli kitabın yazarı olan eğitmen, Nicel veri analizi konusunda saygın dergilerde yayınlar yapmıştır. Hali hazırda Ondokuz Mayıs Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde akademik çalışmalarını sürdüren Bulut, aynı zamanda lisans ve lisansüstü düzeyde İstatistik Bölümü öğrencilerine ders vermektedir.

#AYEUM  #yeniyöntemler #spss #istatistik

 

Eğitmen: Doç. Dr. Hasan BULUT

Katılım Belgesi: Evet

Durum:   Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100  Memnuniyet ve İade garantisi

Özellikleri:  İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma  İmkanı

Fiyat:
1.249,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 16
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

Ç.M.

MERHABA HASAN HOCAM, ZİHNİNE, EMEĞİNİZE SAĞLIK. DERSLERDE KULLANDIĞINIZ VERİ SETLERİNİ DERSLERİ İZLEYENLERİN ERİŞEBİLECEĞİ BİR YERE YÜKSENİZ DERSLER DAHA VERİMLİ OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhabalar, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Önerinizi dikkate alarak eğitimde yer alan verilerin paylaşımını gerçekleştirmeye çalışacağım. Teşekkür ederim. Saygılarımla.


M.Ş.

HOCAM MERHABALAR. EMEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. SİZLERE BİR KAÇ SORUM OLACAKTI . CEVAPLARSANIZ MEMNUN OLURUM. 1-DENEYSEL BİR ÇALIŞMA YAPIYORUM VE DENEY GRUBUNDA 25 VE KONTROL GRUBUNDA 24 ÖĞRENCİ MEVCUT. LİTERATÜRDE ÖRNEKLEM SAYISININ 30'UN ALTINDA OLMASI DURUMUNDA DOĞRUDAN NANPAREMTRİK TESTLERİN KULLANILMASI GEREKTİĞİ BELİRTİLİYOR. ANCAK BENİM ÇALIŞMADAN TOPLADIĞIM VERİLERİM NORMALİK VARSAYIMLARINI KARŞILIYOR. BU DURUMDA ÖRNEKLEM SAYISINI BAZ ALIP DOĞRUDAN NAPAREMETRİK TESTLERİ Mİ YAPMALIYIM YOKSA NORMALLİK VARSAYIMINI KARŞILADIKLARI İÇİN PARAMETRİK TESTLERİ Mİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİM? 2- MEVCUT BUDURUMU DAYANDIRABİLECEĞİM KAYNAKLAR VARSA YAZARSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM. TEŞEKKÜR EDERİM.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhabalar, Müsaadenizle bu soruya biraz teorik yanıt vereceğim. Daha doğrusu teorik altyapısını anlatarak yanıtlamaya çalışacağım. Esasında sorduğunuz soru merkezi limit teoremine dayanmaktadır. Merkezi limit teoremi veriler normal dağılımdan geldiğinde ortalamanın da normal dağılacağını söyler. Veri normal dağılımdan gelmediğinde ya da dağılımı bilinmediğinde ise gözlem sayısı YETERİNCE BÜYÜK (çoğu kaynak burada 30 gözlemi yeterli kabul etmektedir) olduğunda, ortalamanın yine normal dağılacağını ifade eder. İşte sizin kafanızı karıştıran 30 gözlem değeri buradan gelmektedir. Uygulamalarda tavsiyem gözlem sayısı ne olursa olsun öncelikle verinin normallik testini yapınız ve veri normal çıktıysa parametrik (t-testi, ANOVA vb.), normal çıkmadıysa non-parametric (Mann-Whitney, Kruskall-Wallis H testi vb.) kullanınız. Yani gözlem sayısıyla kullanacağınız test arasında doğrudan bir lişki kurmadan normallik testi sonucuna göre karar verirseniz, bilimsel bir dayanağınız olmuş olur. Öte yandan gözlem sayısı 30'dan büyük olduğunda normalliğe bakmadan doğrudan parametrik testleri kullanın diyen münferit çalışmalar bulunmakta, ancak gözlem sayısı 30'dan düşük olduğunda doğrudan non-parametric yaklaşımlara yönelmek kesinlikle hatalı bir yaklaşım. Dolayısıyla gözlem sayısına bakarak parametrik-non parametrik test seçimi yapmanızı önermiyorum. Umarım faydalı olmuştur. İyi çalışmalar. Saygılarımla


İ.E.

DEĞERLİ HOCAM, KIYMETLİ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. SÖZKONUSU TESTİN VERİLERİ MAKALE FORMATINDA TABLOLARA NASIL YANSITILMALI? BU KONUDA KAYNAK YADA ÖRNEK BİR MAKALE TAVSİYESİNDE BULUNABİLİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM. ÇALIŞMALARINIZDA KOLAYLIKLAR DİLERİM.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhabalar, hangi test için soruyorsunuz acaba? Soruları gördüğüm platformda soruyu hangi konu için sorduğunuz görünmüyor maalesef. Derste raporlama hakkında önerilerde bulunmuştum. Ancak burada test verisi derken test sonuçlarının raporlanmasından bahsettiğinizi düşünüyorum. Çünkü verilerinizi makalelerde paylaşmanız çoğu zaman imkansız ve gereksiz olacaktır. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.


G.A.

HOCAM MERHABALAR ÖRNEĞİN ANKETTEKİ SORULARIMIZ İÇİN ÖLÇME DÜZEYİNE SCALE NOMİNAL VEYA ORDİNAL HANGİSİNİ GİRMELİYİZ ?


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba, Yaş gibi Sayısal değişkenler için scale, cinsiyet gibi düzeyler (kadın-erkek) arasında üstünlük olmayan değişkenler için nominal, eğitim düzeyi ya da likert ölçeği maddeleri gibi belirli bir silsile ve üstünlük söz konusu olan değişkenler için ordinal seçebilirsiniz. İyi çalışmalar.


G.A.

HOCAM MERHABA VERİ SETİMİZİN NORMAL BİR DAĞILIMA SAHİP OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLIYORUZ ? TEŞŞEKÜRLER


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

İyi çalışmalar.


G.A.

HOCAM BİRAZ ÖNCE SORDUĞUM SORUYU ŞİMDİ ANLADIM TEŞŞEKÜRLER


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

İyi çalışmalar.


G.A.

HOCAM MERHABALAR ANKET ÇALIŞMASINDA BİZLER SORULARI TEK TEK MI GİRECEĞİZ? YOKSA ANKETTEKİ KAÇ DEĞİŞKENİMİZ VARSA TEKER TEKER ONLARI TOPLAYIP SİZİN DERSTE ÖRNEKTE VERDİĞİNİZ GİBİ ÖRNEĞİN: FREKANS 30- 60 - 80 OLARAK MI GİRECEĞİZ ? BİRAZ KARIŞIK VE ÇOK TEMEL BİR SORU OLDU HOCAM KUSURA BAKMAYIN ŞİMDİDEN.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba, Veri girişi her anket için farklılık gösterebilir. Ama genel olarak her bir soru için ayrı ayrı değişken girilir ve ihtiyaç halinde bu değişkenlere verilen yanıtlar toplanabilir. İyi çalışmalar.


G.A.

HOCAM DERSİMİZİN 10. DAKİKASINDA T TEST YAPTINIZ YA HANİ SHAPİRO WİLK VE KOLMOGOROV SMİROV TEST SONUÇLARI 0.05 DEĞERİNDEN BÜYÜK ÇIKTI VERİLERİMİZİN NORMAL BİR DAĞILIMA SAHİP OLDUĞUNA KARAR VERDİNİZ? VERİLERİMİZİN NORMAL BİR DAĞILIMA SAHİP OLDUĞUNA KARAR VEREBİLMEK İÇİN P DEĞERİNİN 0.05 DEN KÜÇÜK OLMASI GEREKMİYORDU ? / TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Yokluk hipotezi verilerin normal dağıldığı şeklinde kurulur. Bu yüzden p>0.05 olduğunda bu hipotez reddedilemez ve verilerin normal olduğuna karar verilir. Eğer p<0.05 ise normallik söz konusu değildir.


G.A.

HOCAM TEST YAPARKEN TEK GRUP ORTALAMASI ? VEYA İKİ BAĞIMSIZ GRUP ORTALAMASI DİYORUZ YA HANİ, BUNLARIN TEK GRUP MU İKİ BAĞIMSIZ GRUP MU OLDUĞUNU NASIL ANLIYORUZ ?


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Herhangi bir ortalamanın sabit bir sayıya eşit olduğuyla ilgileniyorsanız tek grup ortalaması için hipotez testi yapıyorsunuz. Eğer iki farklı ortalamanın eşit olup-olmadığını inceliyor ya da bu ortalamaları karşılaştırıyorsanız iki grup ortalaması için test yapıyorsunuz. Ortalamaların hesaplandığı gruplar da işlem öncesi işlem sonrası gibi bir tasarım yoksa iki bağımsız grup testi yapıyorsunuz.


G.A.

EMEĞİNİZE SAĞLIK HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Rica ederim, iyi çalışmalar.


G.A.

DEĞERLİ HOCAM NORMALLİK TESTİNDE KOLMOGOROV SMİRNOV VE SHAPİRO WİLK TESTLERİNE BAKIYORUZ ÖRNEĞİN 2 KATOGORİK DEĞİŞKENİMİZ OLSUN NORMALLİK TESTİ YAPTIĞIMIZI VARSAYALIM ÇIKAN TEST SONUCUNDA P DEĞERİ BİRİSİNDE 0.001 ÇIKTI DİĞERİNDE 0.75 ÇIKTI YANİ BİRİSİNDE P DEĞERİ KÜÇÜK DİĞERİNDE BÜYÜK ÇIKTIĞINDA VERİLERİMİZİN NORMAL DAĞILIMA SAHİP OLUP OLMADIĞINI NASIL BELİRLERİZ. TEŞŞEKÜRLER SAYGILAR


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Normallik varsayımı için tüm grupların normal olması gerekir. Bir tanesi bile normal değilse varsayım sağlanmamış olur.


A.G.

MERHABA HOCAM, DENEY GRUBUNDA DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLERİN BAŞARI TESTİ FARK PUANLARINA ETKİSİNİ BELİRLEMEK İÇİN (3 VE ÜZERİ DEĞİŞKEN İÇİN) TEK YÖNLÜ ANOVA ANALİZİ YAPTIM. ANLAMLI FARK BULDUĞUM HUSUSLARDA (BABA MESLEĞİ VB.) POST HOC TESTE BAŞVURDUM. ANCAK ŞU İBARE KARŞIMA ÇIKIYOR VE SİSTEM MEVCUT TESTLERİ GERÇEKLEŞTİRMİYOR: "WARNİNGS POST HOC TESTS ARE NOT PERFORMED FOR FARK BECAUSE AT LEAST ONE GROUP HAS FEWER THAN TWO CASES." BU DURUMDA NE YAPMAM GEREKİYOR? YARDIMCI OLMANIZI RİCA EDİYORUM.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba, Söz konusu uyarıda söz konusu değişken için bazı gruplarda 2'den az (yani 1 ya da 0) gözlem olduğu, bu durumda da analize devam edilemediği söylemektedir. Çünkü bu durumda standart sapma sıfır olacağından test istatistiğinin değeri hesaplanamaz ve herhangi bir karar verilemez. Burada gruplar birleştirilerek gözlem sayısı arttırılabilir. İyi çalışmalar.


Ü.A.

HOCAM MERHABALAR, DEĞERLİ BİLGİLERİNİZ VE SADE VE ANLAŞILIR ANLATIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.. BENİM BİR SORUM OLACAKTI; ÖLÇEK VERİLERİNİ SPSS'E GİRERKEN VARİABLE KISMINDA ÖLÇEĞİMİN PUANLANDIRMASI; 1:BENİ HİÇ YANSITMIYOR 2:BOŞ 3:BENİ PEK YANSITMIYOR 4:BOŞ 5:BENİ BİRAZ YANSITIYOR BOŞ OLAN KISIMLARI NASIL TANIMLAYACAĞIM ÖLÇEK BİLGİLERİNDE DE BUNA DAİR BİR BİLGİ BULUNMUYOR. AYNI ZAMANDA ANKETLERDE DE 2 VE 4 PUANLARINI VERMİŞ KİŞİLER BULUNMAKTADIR.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba, Burada anket sorularının hazırlanması esnasında destek almanız daha faydalı olabilirdi. Ancak hem 2 hem de 4 boş şeklinde kodlanacaksa ve bunlar arasında farklılık yoksa bunların birleştirilmesi faydalı olabilir. Yani; 1 yanıtı verenler 1 (Beni hiç yansıtmıyor) 2 yanıtı verenler 4( Boş) 3 yanıtı verenler 2 (Ben pek yansıtmıyor) 4 yanıtı verenler 4 (Boş) 5 yanıtı verenler 3 (Beni biraz yansıtıyor) şeklinde yeniden kodlanabilir.


M.Y.

MERHABA HOCAM, ÖNCELİKLE EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. YORUMLARDA SORULMUŞ ANCAK TEKRAR SORMAK İSTEDİM VERİ SETLERİNİZE ULAŞMAMIZ MÜMKÜN MÜ? YAPTIĞINIZ İŞLEMLERİ TEKRAR ETMENİN DAHA KALICI OLCAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. SAYGILARIMLA.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba, veri setleriyle ilgili bir çalışma henüz yapamadım. İlk fırsata hazırlayıp sisteme yüklemeye çalışacağım. İyi çalışmalar.


Y.

MERHABALAR HOCAM. BİR SORUM OLACAKTI SİZLERE. YAPACAĞIMIZ TUBITAK PROJESİNDE ÖNTEST VE SONTEST UYGULAMAMIZ OLACAKTIR VE BU UYGULAMADA HER BIR TEST SONUCUNUN VERİ ANALİZİNİ YAPMAMIZ İSTENİLİYOR. ÖLÇEK OLDUKÇA BASİT, 3 BOYUTLU VE TOPLAM 15 SORUDAN OLUŞMAKTADIR. AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN ÇEVRE TUTUMUNUN ETKINLIK VE EĞİTİM ÖNCESİ NE DERECEDEDİR( 1.00-1.66= OLUMSUZ TUTUM, 1.66-2.33= KISMEN OLUMLU TUTUM, 2.33-3.00= OLUMLU TUTUM) , BUNU ANALİZ EDECEĞİZ. ACABA SİZDEN ALACAĞIM BU EĞİTİMLE BU VERİLERİ ELDE EDEBİLİR MİYİM YOKSA EKSİK Mİ KALIR?


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba eğer verilerinizi sayısal olarak öntest sontest olarak karşılaştıracaksanız eğitimde anlayılan Paired t testi (veriler normalse) ya da wilcoxon işaretli sıra sayıları testi (veriler normal değilse) kullanabilirsiniz. Bu durumda eğitim işinize yarayacaktır. Ancak eğer verilerinizi olumsuz, kısmen olumlu ve olumlu olmak üzere öntest-sontest şeklinde incelemek isterseniz, bu durumda kullanmanız gereken yöntem maalesef temel düzey spss eğitimindeele alınmamıştır. Bu nedenle ikinci durumda eğitim size fayda sağlamayacaktır. İyi çalışmalar dilerim.


D.T.

MERHABA HOCAM, ANOVA YAPARKEN ÇOKLU KARŞILAŞTIRMA TESTLERİNDEN DUNCAN' DAN BAHSETMEDİNİZ. BU TESTİ NEREDE VE HANGİ DURUMLARDA KULLANABİLİRİZ? TEŞEKKÜR EDİYORUM..


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Duncan çoklu karşılaştırma testi sıraya dizilmiş ortalamalar arasındaki farklılığı, ilgili ortalamanın sıralamadaki konumunu dikkate alarak karşılaştıran bir yaklaşıma sahip olup, varyansların homojenliği varsayımı sağlandığında kullanılmaktadır. İyi çalışmalar.


F.D.

HOCAM MERHABA, ÖNCELİKLE EMEKLERİNİZE SAĞLIK. FREKANS DEĞERLERİNİ NEDEN MANUEL GİRDİNİZ, ORAYI ANLAMADIM. NORMALDE PROGRAM KENDİSİ HESAPLIYORDU GALİBA FREKANSI. TEŞEKKÜR EDERİM, İYİ ÇALIŞMALAR. FİLİZ DEMİR


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba Filiz Hanım, Frekansları SPSS otomatik olarak hesaplayabilmektedir. Ancak doğrudan frekanslara sahip olduğumuzda ağırlıklandırma işleminin nasıl yapılacağını göstermek için böyle bir örnek uygulama yapılmıştır. İyi çalışmalar dilerim.


E.K.

HOCAM MERHABA, ÖLÇEKLERİN BOYUTLARINI DEĞERLENDİRMEK İÇİN REGRESYON ANALİZİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR SANIRIM ANCAK TAM OLARAK REGRESYON ANALİZİ NEDİR, NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR VE ANALİZİ NASIL SAĞLANIR ACABA? BU KONU TEMEL DÜZEY SPSS DERSLERİ KAPSAMINA GİRMİYOR MU? DERSLER İÇERİSİNDE KORELASYON ANALİZİ KONUSUYLA BAĞLANTILI ŞEKİLDE ANLATILMASINI BEKLEMİŞTİM ANCAK OLMADIĞI İÇİN BURADAN SORMAK İSTEDİM, YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. EMEĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER, İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhabalar, Regresyon analizini temel düzey SPSS eğitimi kapsamına dahil etmedik. Böyle bir zorunluluk ya da kural yoktur elbette. Korelasyon analizinde sayısal değişkenler arasındaki ilişkiyle ilgilenilirken, regresyon analizinde değişkenler arasında neden-sonuç ilişkisi aranır. Sayısal bir değişken üzerinde etkisi olabilecek bir (basit doğrusal regresyonda) ya da birden fazla (çoklu doğrusal regresyonda) değişken kullanarak bir model elde etmeye çalışlır. Ayrıca bağımlı değişkeniniz kategorikse lojistik regresyon adını verdiğimiz bir yaklaşım kullanılabilir. Görüldüğü gibi regresyon analizi başlı başına bir eğitimin konusu olabilecek kadar geniş bir konu olup, bu nedenden dolayı temel düzey veri analizi eğitimi kapsamında değerlendirilmemiştir. İyi çalışmalar.


M.N.H.

HOCAM MERHABA, DERS İÇİN TEŞEKKÜRLER. CRONBACH ALPHA TESTİ YAPTIM, KULLANDIĞIM 3 ÖLÇEKTE SIRAYLA .74, .68 VE .64 GİBİ SONUÇLAR ÇIKTI. GÜVENİRLİK AÇISINDAN GENEL KANI MİNİMUM .70 OLMASIDIR. MADDE ÇIKARTMA İŞLEMİ YAPACAKTIM FAKAT ÇALIŞMA GRUBUNUN 50DEN AZ OLDUĞU DURUMLARDA AFA DFA YAPILMASI GEREKİYOR FAKAT SAYIDAN DOLAYI BU DA OLMUYOR. BU DURUMDA NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ.


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba Muhammed Bey, Sorduğunuz soru aldığınız eğitimde bulunmayan bir konuyu kapsadığı için yanıt vermem etik açıdan uygun değildir. İyi çalışmalar.


E.C.

HOCAM MERHABALAR BİR SORUM OLACAKTI.DERS VİDEOLARINI İZLEMEK İSTİYORUM FAKAT AÇILMIYOR. '' WE COULD NOT VERİFY THE SECURİTY OF YOUR CONNCETION'' ŞEKLİNDE GÜVENLİK UYARISI VERİYOR, NASIL ÇÖZEBİLİRİZ DURUMU?


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba Erol Bey, bu sorun eğitimci olarak benim çözebileceğim bir problem değil maalesef. Ancak sorununuzu AYEUM'un yetkililerine ilettim. En kısa zamanda bu sorunu çözeceklerdir. İyi çalışmalar.