Ders Detayı

Sağlık Bilimlerinde Nitel Araştırma Eğitimi
5 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1: Tanıtım

Ders 2: Nitel araştırmalar tanımı ,önemi ve nitel araştırma desenleri

Ders 3: Nitel araştırmalarda örneklem ve veri toplama

Ders 4: Nitel araştırmalarda içerik analizi geçerlik ve güvenirlik

Ders 5: Nitel araştırmalarda Etik konular ve raporlamada kullanılan kontrol listesi

Bu ders toplam 120 dk'dır.

Eğitmen Hakkında

Nursan Çınar, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu'ndan mezun oldu. 1994'te İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisansını, 1999 yılında aynı üniversitede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda doktorasını yaptı. 1989-1994 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemşire olarak görev yaptı. 1994-1996 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 1996 yılından beri Sakarya Üniversitesi’nde hizmet vermektedir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında 2008 yılında Doçentlik ve 2014 yılında Profesörlük ünvanını aldı. Uluslararası ve ulusal çok sayıda yayını, kitapları ve kitap bölümleri ile projesi ve ödülleri bulunmaktadır.2011,2012,2014 ve 2019 yıllarında Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Alanında Bilim Ödülünü 2020 yılında Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri alanında Dönemsel Başarı ödülünü almıştır. Çok sayıda Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisine danışmanlık yapmıştır. Evli ve iki çocuk annesidir.

#AYEUM  #nitel araştırmalar #sağlık #derleme

 

Eğitmen: Prof. Dr. Nursan ÇINAR

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100  Memnuniyet ve İade Garantisi

Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma  ve veriler üzerinde çalışma  imkanı

Fiyat:
1.149,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 5
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

Z.S.

HOCAM MERHABA, BEN DUDAK DAMAK YARIKLI BEBEKLERDEKİ BESLENME UYGULAMALARINA YÖNELİK HEMŞİRE EĞİTİMİ VERMEK İSTEYEN VE BUNUN İÇİN DE YÜKSEK LİSANSINI BU ALANDA TAMAMLAMIŞ BİR DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİYİM. ALANDA ÇALIŞAN TERAPİST AZLIĞI VE HEMŞİRELERİN BU ALANDA ÇALIŞIRKEN YAŞADIĞI SORUNLARI FARKETMEM DOLAYISIYLA BESLENMEDE HEMŞİRELERDEKİ BİLGİ DENEYİM İHTİYAÇLARI NELER BUNU TESPİT ETMEK VE KENDİ ÖNCEKİ ÇALIŞMALARIM-LİTERATÜRDE YER ALANLARLA BİRLİKTE BİR EĞİTİM SÜRECİ PLANLAMAK İSTİYORUM. BU SEBEPLE ÇALIŞMAMI KARMA DESEN OLARAK YÜRÜTMEYİ PLANLADIM. EĞİTİMDE VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. AKLIMA TAKILAN SORU ŞUDUR Kİ; BAHSETTİĞİM ÇALIŞMADA İHTİYAÇ BELİRLEME KISMINI DÜŞÜNDÜĞÜMDE FENOMONELOJİK BİR ÇALIŞMA MI YAPMALIYIM YOKSA UYGULAMADAKİ SORUNLAR NELER VE ÇÖZÜM ÜRETİLDİĞİNDE NELER DEĞİŞİYOR BUNU GÖRMEK (EĞİTİMİN ETKİSİNİ GÖRMEK) ADINA EYLEM ARAŞTIRMASI OLARAK MI ADLANDIRMALIYIM? İLK VİDEOYU TAMAMLAYABİLDİM VE AKLIMA BU TAKILDI. ŞİMDİDEN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. DEĞERLERİ GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN ÖENMLİ İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM SAYGILARIMLA


Eğitmenin Cevabı (NURSAN ÇINAR)

Merhabalar Sayın Savaş, Benim görüşüm incelemek istediğiniz konunun karma desenden ziyade ya kalitatif yada Eğitimin etkisini belirlemek istiyorsanız yarı deneysel bir çalışma olabileceği yönündedir. kolaylıklar dilerim.