Ders Detayı

R ile Power Analizi ( R ile Güç Analizi ve Örneklem Büyüklüğü Hesaplama )
9 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1: Hipotez testi ve güç kavramı

Ders 2: Etki büyüklüğü kavramı ve gücü etkileyen faktörler

Ders 3: R ile t-testi için power analiz

Ders 4: R ile anova için power analiz

Ders 5: R ile korelasyon analizi için power analiz

Ders 6: R ile regresyon analizi için power analiz

Ders 7: R ile ki-kare analizi için power analiz

Ders 8: R ile power analiz sonuçlarının görselleştirilmesi

Bu ders toplam 90 dk'dır.

Eğitmen  Hakkında

Doç. Dr. Hasan BULUT, Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini de Ondokuz Mayıs Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde tamamlamıştır. Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler; Robust İstatistikleri, Uygulamalı İstatistik ve Örnekleme teorisi alanında akademik çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “R Uygulamaları ile Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler”, “R İle İstatistiksel Dağılımlar” ve “R ile İstatistiksel Analiz ve Programlama” isimli kitapların da yazarı olan eğitmen, Nicel veri analizi konusunda saygın dergilerde yayınlar yapmıştır. Hali hazırda Ondokuz Mayıs Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde akademik çalışmalarını sürdüren Bulut, aynı zamanda lisans ve lisansüstü düzeyde İstatistik Bölümü öğrencilerine ders vermektedir.

Eğitim Hakkında

Yapılacak bilimsel çalışmalarda kullanılacak en uygun örnek hacminin belirlenmesi amacıyla hemen hemen tüm alanlarda veri toplama sürecine başlamadan önce güç analizleri gerçekleştirilmektedir. Bu eğitim ile R programlama diliyle temel düzey istatistiksel yöntemler (t testleri, varyans analizi, korelasyon analizi, regresyon analizi, ki-kare analizi) için power analizin nasıl gerçekleştirilebileceği ve elde edilen sonuçların nasıl görselleştirilebileceği ele alınmaktadır. Tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir programlama dili olan R programıyla, veri toplamaya başlamadan önce gerekli örneklem hacminin nasıl belirlenebileceği, analizlerden sonra önemli bir etki bulunmuşsa bu duruma ilişkin güç değerini hesaplayabileceksiniz.

#R Uygulamaları #Çok Değişkenli İstatistik  #İstatistiksel yöntemler #İleri Nicel 

Eğitmen: Doç. Dr. Hasan BULUT

Katılım Belgesi: Evet

Durum:   Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100  Memnuniyet ve İade garantisi

Özellikleri:  İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma  İmkanı

Fiyat:
1.149,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 9
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

F.Y.

ANLATIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. GAYET SADE VE ANLAŞILIR. VİDEO İÇERİKLERİNDEKİ NOTLARINIZI PAYLAŞMANIZ MÜMKÜN MÜ ?


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhabalar, Eğitimden memnun kalmanızdan ötürü mutlu oldum. Maalesef ders notlarını paylaşamıyorum. Çünkü ders notlarımın bir kısmı Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayımlanacak olan "R İle İstatistiksel Analiz ve Programlama" isimli kitabımda yer almaktadır ve telif haklarını yayın evine devretmiş durumdayım. İyi çalışmalar.


F.Y.

TEKRAR MERHABA HOCAM, GERİ DÖNÜŞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. KİTABINIZIN ÇIKMASINI BEKLİYORUM O HALDE


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba Fikret Bey, Daha önce notları paylaşmam noktasındaki talebinizi, notlarımın bir kısmını kapsayan kitabımın telifini devrettiğim için olumsuz yanıtlamak durumunda kalmıştım. İlgili kitaba aşağıdan ulaşabilirsiniz. Saygılarımla. https://www.nobelyayin.com/r-ile-istatistiksel-analiz-ve-programlama-19938.html


G.Ş.

PEKİ HOCAM, BİR ÇALIŞMADA HEM T-TESTİ, HEM ANOVA, HEM DE REGRESYON YAPACAKSAK NEYE GÖRE ÖRNEKLEM BÜYÜKLÜĞÜNÜ BELİRLEMELİYİZ?


Eğitmenin Cevabı (HASAN BULUT)

Merhaba, bu güzel soru için teşekkürler. Böyle bir senaryoda öncelikle sizin çalışmanız için en can alıcı hipoteze odaklanmalı ve bu hipotez için ihtiyaç duyduğunuz analizi ya da testi belirleyip onun için power analiz yapabilirsiniz. Eğer bu ayrımı yapamıyorsanız kullanacağınız her test için ayrı ayrı power analiz yaparak en yüksek örnek hacmini elde ettiğiniz analiz için hesapladığınız örneklem hacmini çalışmanızda kullanabilirsiniz. Böylece diğer testler veya analizler için de belirlediğiniz minimum güç değerine ulaşmayı garanti etmiş olursunuz. Umarım faydalı olmuştur, İyi çalışmalar.