Ders Detayı

NVIVO 2 Eğitim 1 Paket
22 Video, Ders Süresi: 135 gün

Bu ders paketi 2 Eğitimden oluşmaktadır:

1-Temel Nvivo Eğitimi

 Ders 1: Nvivo'ya Giriş ve Kurulum

 Ders 2: Nvivo'nun Arayüzü ve Menüler (Temel Özellikleri)

 Ders 3: İçeri Veri Aktarma ve Verileri Analize Hazırlama

 Ders 4: Nvivo'da  Kodlama 1.

 Ders 5: Nvivo'da  Kodlama 2.

 Ders 6: Nvivo'da  Kodlama 3.

 Ders 7: Nvivo'da Oto Kodlama

 Ders 8: Açıklamalar, Memo (notlar) ve Annotation (Bağlantılar)

 

2-İleri Nvivo Eğitimi

Ders 1: Metin Sorgulaması

Ders 2: Sözcük Sıklılığı Sorgulaması

Ders 3: Matris ve Crosstab

Ders 4: Kodlama, Bileşik ve grup Sorgulama

Ders 5: Kodlama Karşılaştırma Sorgulaması (Kodlayıcı Uyumu)

Ders 6: Çerçeve matrisi

Ders 7: Sorgulama Sihirbazını Kullanma

Ders 8: Video, ses ve görseller ile çalışma

Ders 9: Görselleştirmeler (Grafikler)

Ders 10: Görselleşlttirmeler (Haritalar)

Ders 11: Diyagramlar

Ders 12: İlişkiler

Ders 13: Setler ve arama klasörleri

Ders 14: Projeleri Birleştirme ve Proje Unsurlarını İçe-Aktarma

Bu ders toplam 310 dk'dır.

#AYEUM  #yeniyöntemler #NVİVO #yöntem

 

Eğitmen: Doç .Dr. Arif BAKLA 

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100  Memnuniyet ve İade garantisi

Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma ve datalar üzerinde çalışma imkanı

Fiyat:
1.124,90 TL
Ders İzleme Süresi: 135 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 22
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

E.B.K.

HOCAM İYİ AKŞAMLAR, RAHATSIZ EDİYORUM LÜTFEN KUSURA BAKMAYIN. BEN ONLİNE AYEUM TEMEL VE İLERİ DÜZEY OLMAK ÜZERE EĞİTİMLERİNİZE KATILDIM VE FAYDALANDIM. FAKAT ACELE YAPMAM GEREKEN BİR ÇALIŞMADA TAKILDIM. SİZE NVİVO İLE İLGİLİ BİR SORUM OLACAKTI, CEVAPLARSANIZ O KADAR MUTLU OLURUM Kİ HOCAM. HOCAM ÇALIŞMAM, "BU ARAŞTIRMANIN AMACI, (1)OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN FEN KAVRAMI İÇEREN KURGUSAL RESİMLİ HİKAYE KİTAPLARINI YÜKSEK SESLE OKUMA SÜRELERİNİN, (2) BU OKUMALAR SIRASINDA KULLANDIKLARI FEN KONUŞMALARININ SIKLIĞININ VE (3) BU KONUŞMALARIN BARINDIRDIĞI KAVRAM ÇEŞİTLİĞİNİN (ÖRNEĞİN; KARANLIK, AYDINLIK, GECE, GÜNDÜZ, GÜNEŞ, AY) VE (4) BU KONUŞMALAR SIRASINDA GERÇEKLEŞEN METİN DIŞI KONUŞMALARIN (DAVRANIŞ KONTROLÜ, GERİ BİLDİRİM VB.) SIKLIĞI ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN İNCELENMESİDİR. ARAŞTIRMADA NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ KULLANILMIŞTIR. ÇALIŞMA GRUBU AMAÇSAL ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİNDEN KOLAY ULAŞILABİLİR DURUM ÖRNEKLEMESİ KULLANILARAK BELİRLENMİŞTİR. ARAŞTIRMAYA KATILMAYA GÖNÜLLÜ VE İSTEKLİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA BAĞLI BAĞIMSIZ ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN 10 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ VE BU ÖĞRETMENLERİN SINIFLARINA DEVAM EDEN 60-72 AYLIK ÇOCUKLAR DAHİL EDİLMİŞTİR. ARAŞTIRMANIN VERİLERİ EĞİTİM YILININ İKİNCİ DÖNEMİ OLAN BAHAR DÖNEMİNDE ELDE EDİLMİŞTİR. VERİ TOPLAMA ARACI OLARAK FLASHLİGHT İSİMLİ YAZISIZ RESİMLİ HİKAYE KİTABI KULLANILMIŞTIR. ARAŞTIRMAYA KATILMAYA GÖNÜLLÜ OLAN ÖĞRETMENLERDEN İLK OLARAK, FEN KAVRAMLARINDAN BİRİ OLAN IŞIK KAVRAMI TEMELİNDE OLUŞTURULMUŞ BİR YAZISIZ RESİMLİ HİKAYE KİTABINI (FLASHLİGHT) İNCELEMELERİ İSTENMİŞTİR. ARDINDAN ÖĞRETMENLERİN BU KİTABI, GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI İÇERİSİNDE KENDİLERİ İÇİN UYGUN OLAN BİR ZAMAN DİLİMİNDE BÜYÜK GRUP ETKİNLİĞİ OLARAK ÇOCUKLARLA PAYLAŞMASI İSTENMİŞTİR. HİKAYE KİTABINDA GECE KAMP ÇADIRINDAN ÇIKAN KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUN, EL FENERİ İLE GECE KARANLIĞININ ALTINDA YAŞAYAN TUHAF DÜNYAYI KEŞFETMESİ ANLATILMAKTADIR. KATILIMCILARIN ÇOCUKLARA HİKAYEYİ OKUMA SÜRELERİ ORTALAMA 20-30 DAKİKA ARASINDA SÜRMÜŞTÜR. BU YÜKSEK SESLE OKUMALAR SIRASINDA SES KAYIT CİHAZI İLE TÜM KONUŞMALAR KAYIT ALTINA ALINMIŞTIR. VERİLERİN ÇÖZÜMLENMESİNDE İLK BASAMAK OLARAK ELDE EDİLEN SES KAYITLARI BİREBİR YAZIYA GEÇİRİLMİŞTİR. İKİNCİ BASAMAK OLARAK İSE, YAZIYA GEÇİRİLEN HAM VERİLER BİR KODLAMA ÇİZELGESİ TEMEL ALINARAK İKİ BAĞIMSIZ KODLAYICI TARAFINDAN ANALİZ EDİLMİŞTİR. İLGİLİ KODLAMA LİSTESİ, (A) YÜKSEK SESLE OKUMA SÜRESİ, (B) FEN KONUŞMALARININ SIKLIĞI, (C) KAVRAM ÇEŞİTLİLİĞİ VE (D) METİN DIŞI KONUŞMALARIN SIKLIĞI OLMAK ÜZERE DÖRT BAŞLIK ALTINDA ELE ALINMIŞTIR. ÜÇÜNCÜ BASAMAKTA, KODLAYICILAR ARASI UYUM PUANI HESAPLANMIŞTIR. ARDINDAN KORELASYONEL ANALİZLER GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR." HOCAM, BÖLÜM BÖLÜM (ÖRNEĞİN BU OKUMALAR SIRASINDA KULLANDIKLARI FEN KONUŞMALARININ SIKLIĞININ) KATEGORİ OLUŞTURDUM NVİVO DA SIKLIĞINA BAKIP ŞEKİLLENDİRDİM, FAKAT 2. VE 3. AMAÇ ARASINDAKİ İLİŞKİYE NVİVO İLE BAKILABİLİYOR MU, BAKILMIYORSA NASIL BAKABİLİRİM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM. SAYGILARIMLA, CEP NUMARAM, 05435173848


Eğitmenin Cevabı (ARİF BAKLA)

Merhaba hocam. Acil demişsiniz ama ben de üniversite değiştirdiğim için taşınma vb. pek fırsat bulamadım cevaplamak için. Kusura bakmayın. 2. ve 3. arasındaki ilişki için NVivo'da bir analiz yok. Ancak herbir kişi için 2. nin sıklığı içn bir frekans ve 3.nün sıklığı için bir frekans belirleyip bunları bir tablo/grafik halinde verebilirsiniz. İlişki sözcüğü nicel araştırmaları çağrıştırır. Bu nedenle tehlikeli bir sözcük olabilir insanların kafasını karıştırması bakımından. Eğer çalışmanız nicel veya karma olsaydı, orada elde ettiğiniz 2. ve 3. soru için frekanslar arasında korelasyon bakabilirdiniz. Olaya sadece frekans olarak bakmak yerine kayıt altına aldığınız konuşmaları daha derinlemesine nitel olarak analiz edip onlar üzerinde yoğunlaşmanız araştırmanızı nitel paradigmaya daha uygun hale getirecektir. Bağımsız kodlayıcıların üzerinde durduğu şeyler hep nicel gibi duruyor daha çok. Yani orada sadece süre, frekans gibi bakmak yerine ne konuşmuş nasıl konuşmuş kavramları nasıl kullanmış vb. ele alınabilir. Umarım cevap olmuştur. selamlar.


A.K.

ÇOK BAŞARILI BİR EĞİTİM SETİ OLMUŞ. TEBRİK EDERİM.


H.Ö.

HOCAM MERHABA, ÇOK FAYDALI BİR DERSTİ TEŞEKKÜR EDERİM. LİTERATUREDE OTO KODLAMA YAPMAK İSTİYORUM AMA YAPAMADIM. PDFLERİ SEÇTİĞİMDE AUTO CODE BUTONU AKTİF OLMUYOR. SADECE CODE VE UNCODE BUTONLARI AKTİF OLUYOR. NEYİ YANLIŞ YAPIYOR OLABİLİRİM BİR TÜRLÜ BULAMADIM. TEŞEKKÜR EDERİM TEKRARDAN.


Eğitmenin Cevabı (ARİF BAKLA)

Merhaba Hanife Hocam, Teşekkür ederim. Faydalandığınıza sevindim. En temel problem PDF'leri seçmemektir. Seçtim diyorsunuz ama ona özellikle dikkat edelim. Yani PDF'ler seçilmiş durumda iken otokodlama aktif olur. Buna dikkat ederek tekrar denemenizi öneririm. Sonra tekrar yazabilirsiniz. Bir de PDF'ler okunabilir durumda mı. resim tarama olmamalı. tşk.


H.Ö.

HOCAM SORUMU CEVAPLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. PDF'LERİ KONTROL ETTİM OKUNABİLİR DURUMDALAR, RESİM YADA TARAMA DEĞİLLER. AUTO CODE WİZARD'I AYRI BİR ŞEKİLDE İNDİREBİLME SEÇENEĞİMİZ VAR MI? TEK PDF ÜZERİNDE DE AUTO CODE BUTONU AKTİF OLMUYOR. BELKİ AUTO CODE WİZARD'I FARKLI BİR ŞEKİLDE İNDİREBİLİRSEM AKTİVE OLABİLİR BUTON DİYE DÜŞÜNÜYORUM.


Eğitmenin Cevabı (ARİF BAKLA)

Hanife hocam merhaba, İndirmek mümkün değildir. Benim öngörüm şu: Siz pdf seçili değil iken autocode yapmaya çalışıyorsunuz. PDF seçili değil iken aktif gözükmez otokodlama butonu. Şimdiye kadar hep öyle olmuştur. Tekrar bu yönden kontrol etmenizi öneririm. slm.


S.D.

MERHABA HOCAM, MACBOOK'TA NVİVO KULLANIYORUM. DEDİĞİNİZ YÖNTEMLE TEMATİK OTO KODLAMA YAPAMIYORUM ÇÜNKÜ AUTOCODE TUŞU İNAKTİF OLUYOR. SEBEBİ NE OLABİLİR? YANITINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.


Eğitmenin Cevabı (ARİF BAKLA)

Merhaba Savaş hocam, Kodlanması gereken belge (pdf word vb.) seçilmemiş ise buton aktif olmaz. Büyük ihtimalle sebebi bu. Buna göre tekrar deneyin. İyi çalışmalar.


S.D.

HOCAM CEVABINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. DOSYAYI SEÇTİĞİM HALDE OTOKODLAMA YAPAMIYORUM. FORUMLARA BAKTIN, NVİVO'NUN MACBOOK VERSİYONUYLA İLGİLİ OLABİLİR DENİYOR.


Eğitmenin Cevabı (ARİF BAKLA)

Olabilir hocam. Proje üzerinden görmek lazım. Hala çözemediyseniz arifbakla@yahoo.com'a mail atın. Teamviewer ile bilgisayarınıza bağlanıp bakalım. İyi çalışmalar.


A.K.D.

İYİ GÜNLER NİTEL GÖRÜŞME VERİLERİNİN KODLARINI MANUEL OLARAK ÇIKTI ÜZERİNDEN YAPIYORUZ. BU SÜREÇTE HENÜZ NVİVO PROGRAMINI KULLANMADIM. İLERLEYEN ZAMANDA ÇIKTI ÜZERİNDE OLUŞTURDUĞUM KODLARI NVİVO PROGRAMINA AKTARABİLİR MİYİM? NASIL? TEŞEKKÜR EDERİM


Eğitmenin Cevabı (ARİF BAKLA)

Ayşegül hocam merhaba, Tabi ki. Metnin word halini aktarırsınız önce. Sonra metin üzerindeki kodlamaları NVivo üzerinde çok kısa sürede yapbilirsniz. Mekanik bir iş olduğu için pek yormaz. Kolay gelsin.


F.T.

ARİF HOCAM MERHABA. CLUSTER ANALYSİS SEKMESİNİ TIKLADIĞIMDA "THERE ARE NOT ENOUGH İTEMS İN THE QUERY SCOPE TO PERFORM CLUSTER ANALYSİS." UYARISI ALIYORUM. SORUN NEYLE İLGİLİ OLABİLİR ACABA?


Eğitmenin Cevabı (ARİF BAKLA)

Fatih hocam merhaba daha önce böyle bir problemle karşılaşmadım. Anladığım kadarıyla seçtiğiniz veri setinde yeterince veri yok. Örneğin kelime sayısı bakımından. Seçtiğinizden daha fazla veriyi seçerek sorgulamayı tekrarlayabilirsiniz hocam.