Ders Detayı

MAXQDA İle Tüm Nitel Ve Karma Analizler-Eğitimler Tek Paket ( Temel MAXQDA ve İleri MAXQDA ) A'dan Z'ye
19 Video, Ders Süresi: 215 gün

Ders 1:Tanıtım

Ders 2:MAXQDAYA Giriş ve Temel Bilgiler

Ders 3: İçe Aktarma I

Ders 4: İçe Aktarma II

Ders 5: Kodlar I

Ders 6: Kodlar II

Ders 7: Kodlar III

Ders 8: MEMOLAR

Ders 9: Değişkenler

Ders 10:Tanıtım

Ders 11: ANALİZ- Sözcüksel Arama- Gelişmiş Sözcüksel Arama

Ders 12: KARMA YÖNTEMLER I- Alıntı matrisi- Etkileşimli alıntı matrisi

Ders 13: KARMA YÖNTEMLER II- Çapraz Tablolar-Belgeler İçin Benzerlik Analizi

Ders 14: GÖRSEL ARAÇLAR I- MAXMaps Menüsünü Kullanma- Yeni Harita-Yeni Belge Modeli

Ders 15:GÖRSEL ARAÇLAR II- Kod Matris Tarayıcısı- Kod İlişkileri Tarayıcısı- Kod Haritası

Ders 16: GÖRSEL ARAÇLAR III- Belge Haritası- Belge Karşılaştırma Tablosu-Belge Portresi

Ders 17: RAPORLAR Menüsü içeriği

Ders 18: MAXDicto Menüsü içeriği

Bu ders toplam 635 dk'dır.

 

Eğitmen Hakkında

Doç. Dr. Melike TEKİNDAL, 1985 yılında Kuşadası/AYDIN'da doğmuştur. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü'nden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Hizmet Anabilim Dalın'da 2011 yılında yüksek lisansını ve 2015 yılında da doktorasını tamamlamıştır. 2019 yılında aynı bilim dalından Doçent unvanını almıştır. Akademik olarak Başkent Üniversitesi'nde ve Hacettepe Üniversitesi'nde görev yapmıştır. Sosyal hizmet uzmanı olarak SHÇEK'te, özel huzurevinde ve rehabilitasyon merkezinde çalışmıştır.Uluslararası MAXQDA eğitimcisi olan TEKİNDAL, nitel, nicel ve karma yöntemli araştırmalarda bulunmuştur. Bilgisayar destekli nitel veri analizi konusunda birçok eğitim ve danışmanlık vermiştir. SAGE Yayınevi tarafından yayınlanan "Nitel Araştırmalarda Yazılım Kullanımı: Adım Adım Rehber" kitabının editörlüğünü yapmıştır. Alanı ile ilgili birçok ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır. Lisansüstü düzeyde "Bilgisayar Destekli Nitel Veri Analizi" ve "Nitel Araştırmaya Giriş" derslerini yürütmektedir. 2016 yılından itibaren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesidir, bölüm başkanlığını yürütmektedir.

#AYEUM #MAXQDA #ARGE 

 

Eğitmen:Doç. Dr. Melike TEKİNDAL

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100 Memnuniyet ve İade garantisi

Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma İmkanı

Fiyat:
1.244,90 TL
Ders İzleme Süresi: 215 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 19
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

Ç.K.

TEORİK OLARAK GÜZEL ANLATTINIZ TEŞEKKÜR EDİYORUM FAKAT MAKALE VE TEZE UYGULANMASI NOKTASINDA ZAYIF KALDIĞINIZ DÜŞÜNÜYORUM.


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Merhaba Çağlar Bey, Eğitimin amacı MAXQDA programının temel ve ileri düzeyde anlatımıdır. Programın makale ya da tezinizde uygulanması, analiz ve raporlamanın nasıl yapılması konusunda da egitimleri içermesi gerektiği için ayrı derslerin konusudur. Umarım kısa zamanda belirttiğiniz konu üzerinden derslerin oluşturulması ile ihtiyacınız tam anlamı ile karşılanır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Melike Tekindal.


S.A.Ç.

MELİKE HANIM MERHABA, ELİNİZE SAĞLIK, VİDEOLARI İZLİYORUZ. ALT KOD SAYILARININ TOPLAMI ANA KOD SAYISINDA GÖRÜNMÜYOR, AKSİNE ÖRNEĞİN ALT KODLARDA 100 KODLAMA VAR GÖRÜNÜRKEN ANA KOD 0 GÖRÜNÜYOR, NEREDE HATA OLABİLİR?


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Merhaba Suna Hanım teşekkür ederim, umarım videolar faydalı oluyordur. Ana kodunuzun satırının başında yer alan ok işaretini tıkladığınızda ana temaniza ait alt temalariniz gizlenecektir. Alt temalariniz gizlenince ana temanizin karşısındaki kodlama sayınız 100 olarak değişecektir. İyi çalışmalar diliyorum.


E.A.

MELİKE HOCAM MERHABALAR SUNUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. ÇOK FAYDALI OLUYOR. BENİM SORUM ENDNOTE TAKİ MAKALELERİMİ MAXQUDAYA AKTARDIKTAN SONRA ÖZELLİKLE PDF DOSYALARI ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMDA ARADIĞIM KELİME PDF İÇİNDEKİ REFERANS BÖLÜMÜNDEKİ SÖZCÜK YADA SÖZCÜKLER İÇİNDE VARSA ONU DEVRE DIŞI BIRAKMAK İSTESEM BUNU YAPABİLECEĞİM BİR BUTON VARMI?


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Merhaba Emre Bey, bildiğim kadarıyla belgeler üzerinden metnin içindeki kaynakları hariç tutma kriteri bulunmuyor. Ama ayrıca araştıracağım. Sorunuz için teşekkür ederim. Mailinizi bildirirseniz size geri dönüş yapabilirim. İyi çalışmalar.


S.Z.Y.

HOCAM MERHABA, ÖNCELİKLE ANLAŞILIR ANLATIMINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. BENİM MAXQDA PROGRAMINDA YAPMAK İSTEDİĞİM VE ÇOK MERAK ETTİĞİM BİR KONU VARDI ANCAK VİDEOLARDA ÇOK FAZLA BİLGİ VERİLMEDİ. ONUNLA İLGİLİ SORULARIM OLACAKTI. BENZERLİK ANALİZİNDE ÖZELLİKLE KOD FREKANSLARI ÜZERİNDEN YAPILAN MESAFE ÖLÇÜMÜNÜN NASIL YAPILDIĞINI MERAK EDİYORDUM. İLK OLARAK MESAFE ÖLÇÜMÜ İLE İLGİLİ ANALİZ BOYUTUNA İLİŞKİN BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ? ÇÜNKÜ AYNI KODLARLA KODLANMIŞ METİNLERDE KOD MEVCUDİYETİNDEN ZİYADE KOD FREKANSLARININ ÖLÇÜLMESİ GEREBİLİYOR. İKİNCİ OLARAK PROGRAMDA MESAFE ÖLÇÜMÜNDE KARESEL ÖKLİT UZAYI UZAKLIĞI, BLOK UZAKLIĞI GİBİ FARKLI ANALİZLER VAR. BU ANALİZLERDEN HANGİSİNİ NE ZAMAN SEÇMEMİZ GEREKİYOR? BİR DİĞER KONU ANALİZ SONUCUNDA GELEN TABLODA "1" VE "0" DIŞINDA ÖRNEĞİN 63,50 YA DA 18,40 GİBİ RAKAMLAR GELİYOR ÖNÜMÜZE. BUNLARI NASIL YORUMLAMAMIZ GEREKİYOR? BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Merhaba Sedef Hanım, ilginiz için teşekkür ederim. sorulariniz ayrica bir dersin konusu, isterseniz MAXQDA manualini inceleyebilirsiniz. Iyi calismalar dilerim. https://www.maxqda.com/help-mx20/mixed-methods-functions/similarity-analysis-for-documents


M.K.

HOCAM MERHABA, KARMA YÖNTEMLER II DERSİNDE "NİCELLEŞTİRME, TİPOLOJİ TABLOSU" VE YAN YANA GÖRÜNTÜLEME MENÜLERİ İŞLENMEDİ. BELGELER İÇİN BENZERLİK ANALİZİ MENÜSÜNDE "KOD FREKANSI"- MESAFE ÖLÇÜMÜ ALT BÖLÜMLERİ ÇOK SAYIDA FARKLI ÖLÇÜM BİÇİMİ DE VAR MESELA JACCARD, KUCKARTZ VE RADİKEN.. YA DA KARE ÖKLİD UZAKLIĞI... ÖLÇÜM TEKNİKLERİ VE BAHSETMEDİĞİNİZ MENÜLER İÇİN KAYNAK ÖNEREBİLİR MİSİNİZ? TEŞEKKÜR EDERİM.


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Mustafa Bey merhaba, Aşağıda yer alan kitaotan faydalanabilirsiniz. İyi okumalar dilerim. Tekindal, M. ve Uğuz-Arsu, Ş. (2022). Bilgisayar Destekli Nitel Veri Analizi Programı: MAXQDA (Cilt 4). Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Araştırma: Nicel ve Nitel Yöntemlerin Paket Program Uygulamaları (Edt. MA Tekindal, R. Güven), Akademisyen Yayınevi ISBN 978-625-8259-30-8, DOI: 10.37609/akya.2175.


N.Ş.

MERHABA HOCAM, SPSS VERİ SETİNİ EXCELE ÇEVİRDİM VE ANLATTIĞINIZ ŞEKİLDE İÇE AKTARMA YAPMAYA ÇALIŞTIM. ANCAK DENEY VE KONTROL GURUBUYLA ÇALIŞMADIM. ANLADIĞIM KADARIYLA BELGE ADI VE BELGE GRUBU, MAXQDANIN KENDİ İÇİNDE SİSTEMSEL OLAN BİR ŞEY. BİZ DE KENDİ VERİ SETİMİZİ BUNA GÖRE HAZIRLIYORUZ YA DA DÜZENLİYORUZ. PEKİ TAM OLARAK BELGE ADI VE GRUBU NEDİR? ÖRNEKLEYEREK AÇIKLAMA İMKANINIZ VAR MIDIR ACABA?


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Neslihan Hanım merhaba, Excel verinizin ilk iki sütunu varsa belge grubu, belge adı hazırlayarak düzenliyoruz. Mail üzerinden iletişime geçersek detaylı bilgi verebilirim. İyi çalışmalar dilerim.


B.A.

SAYIN HOCAM, ÇOK FAYDALI BİR EĞİTİM OLDU. SİZ DE HİÇ KOLAYA KAÇMADAN TİTİZ BİR DERS SUNUMU YAPTINIZ. TEŞEKKÜRLER.


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Beraat Hocam merhaba, Faydalı olmasına sevindim. İyi çalışmalar diliyorum.


B.A.

HOCAM YAPTIĞIMIZ DEŞİFRELERİ BELGE OLARAK AYRI AYRI YÜKLEMEYİ Mİ YOKSA DEŞİFRE BÖLÜMÜNDEN YÜKLEMEMİZİ Mİ ÖNERİRSİNİZ. BİR DE YAPILAN DEŞİFRELERİ TEK BİR WORDDE SORUNUN ALTINA BÜTÜN KATILIMCILARIN VERDİĞİ CEVAPLARI BİRLEŞTİRMEMİZİ ÖNERİR MİSİNİZ?


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Merhaba Betül Hanım, farkli karşılaştırmalar yapabilmek icin her bir kisiyi tek dosya olarak yuklemeniz yararli olacaktir. Iyi calismalar dilerim.


M.Ö.

HOCAM EĞİTİMLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM, BENİM GİBİ NİTEL VE KARMA YÖNTEMLERLE ARAŞTIRMA YAPMAYA NİYETLİ, SIFIRDAN BAŞLAYAN ARAŞTIRMACILAR İÇİN GAYET VERİMLİ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. EMEĞİNİZE SAĞLIK. BENİM BİR SORUM OLACAK, DAHA ÖNCE DE BENZER BİR SORU SORULMUŞ AMA SANIRIM NET BİR CEVABI GÖRÜNÜRDE YOK, BU KONUDA ONLİNE OLARAK DA DERİNLEMESİNE ARAŞTIRMA YAPMADIM. BELKİ YAKIN ZAMANDA BU BİLGİYE ULAŞMIŞ OLABİLECEĞİNİZ İÇİN SİZE ULAŞIYORUM. BİG DATA İLE ELİMDEKİ MAKALELERDEN BELİRLİ BİR KONUYA DÖNÜK ARAŞTIRMA YAPMAK İSTİYORUM FAKAT ARADIĞIM KELİMELER, KELİME ÖBEKLERİ VE KODLAR İÇİN MAKALELERİN İNTRODUCTİON İLE REFERENCES KISIMLARI ARASINDA KALAN BÖLÜMLERDEN BU KODLARI/KELİMELERİ ÇIKARMAM GEREKİYOR (ABSTRACT VE REFERENCES KISMINI ÖNCEDEN DIŞLAYABİLMEK İSTİYORUM). BUNUN İÇİN ARAMA, METİN ARAMA YADA GELİŞMİŞ ARAMA KISMINDA KULLANABİLECEĞİMİZ BİR BUTON YADA İŞARETÇİLERLE OLUŞTURABİLECEĞİMİZ, YAZABİLECEĞİMİZ BİR KOD YOK MU? "İLGİLİ KELİMEYİ/CÜMLEYİ/SÖZ ÖBEĞİNİ INTRODUCTİON İLE REFERENCES BAŞLIKLARININ ARASINDA BUL" ŞEKLİNDE HERHANGİ BİR ARAMA BİÇİMİ, YAZABİLECEĞİMİZ BİR KOD VAR MIDIR? CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. ÇALIŞMALARINIZDA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.


Eğitmenin Cevabı (MELİKE TEKİNDAL)

Merhaba, öncelikle eğitimin yararlı olmasına çok sevindim. Sorunuza cevap olarak, giriş ve kaynakça bölümleri arasında arama yapmak için, inceleyeceğiniz tüm belgeleri MAXQDA sistemine aktariniz. Sonrasında kelime arama, kelime öbekleri arama menusunden önceden belirlediğiniz kavramları aratabilirsiniz. Ya da belirlemiş olduğunuz belgelerde hangi kelimelerin kaç kere geçtiğini elde edebilirsiniz. Detaylı bilgi için e-mail adresimden ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar diliyorum.