Ders Detayı

İleri Jamovi Eğitimi
18 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1: İki Yönlü ANOVA

Ders 2: Tekrarlı Ölçümler İçin ANOVA

Ders 3: ANCOVA

Ders 4: MANOVA

Ders 5: MANCOVA

Ders 6: Friedman's ANOVA

Ders 7: Doğrusal Regresyon Analizine Giriş

Ders 8: Basit Doğrusal Regresyon Analizi

Ders 9: Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi

Ders 10: Hiyerarşik Regresyon Analizi

Ders 11: Lojistik Regresyon Analizine Giriş

Ders 12: İkili Lojistik Regresyon Analizi

Ders 13: Çoklu Lojistik Regresyon Analizi

Ders 14: Sıralı Lojistik Regresyon Analizi

Ders 15: Kay Kare Analizine Giriş

Ders 16: Kay Kare Uyum İyiliği Analizi

Ders 17: Bağımsız Gruplar İçin Kay Kare İlişki Analizi

Ders 18: McNemar Testi

Bu ders toplam 440 dk'dır.

 

Eğitim Hakkında

Ücretsiz ve açık kaynak erişimli bir istatistik yazılımı olan Jamovi kullanıcı dostu arayüzü ve hızlı raporlama imkanı sunan çıktıları sayesinde araştırmacıların giderek daha fazla tercih etmeye başladığı bir istatistik programıdır. SPSS, AMOS, LİSREL, CMA gibi ücretli ve lisanslı yazılımlarla ayrı ayrı yapılmak zorunda olan analizler ya da güç analizi ve etki büyüklüğü gibi hesaplamalar, Jamovi’de tek çatı altında toplanmıştır. Program, araştırmacıların görsel açıdan zengin tablo ve grafikleri pratik bir şekilde hazırlamasına ve doğrudan tez, makale, sunum vb. çalışmalarına aktarabilmesine olanak sunmaktadır. Bu video paketinde daha önce yayınlanan temel Jamovi eğitimin devamı niteliğinde ileri nicel analiz eğitim videolarına yer verilmiştir. İleri Jamovi eğitimi, daha önce SPSS gibi yazılımlar üzerinde ileri nicel analizleri deneyimlemiş araştırmacılar için faydalı olabilecek hem de temel Jamovi eğitimlerini tamamlamış öğrencilere yol gösterecek nitelikte hazırlanmıştır. Eğitimlerde her analizin kuramsal temellerine ilişkin açıklanmaların yanında, farklı alanlardan dikkat çekici örneklere ve analiz sonuçlarının nasıl yorumlanmasın gerektiğine dair Türkçe ve İngilizce rapor örneklerine yer verilmiştir. 

 

Eğitmen Hakkında

Prof. Dr. Süleyman Nihat ŞAD “Nitel veri analizi ve kodlama” başta olmak üzere birçok kitabın editörü, bölüm yazarı ya da çevirmenidir. Tez Yazımı, Nitel ve Nicel Araştırma Yöntemleri ve veri analizi konusunda ülkemizin önde gelen araştırmacıları arasında yer alan Dr. ŞAD,  uluslararası yayın performansı bakımından alanında önde gelen isimler arasında yer almaktadır.  SSCI indexli dergilerde çok sayıda makale yayınlamıştır. Eğitim alanındaki bir birçok projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev almış olan Dr. Şad, özellikle ülkemizde yeni kullanılmaya başlanan Jamovi, TAP gibi programları konusunda uzmandır.   Halen İnönü Üniversitesi’nde görev yapmakta olan ve AYEUM bünyesinde birçok eğitimi başarı ile yürüten Dr. Şad’ın akademik bilgilerine ulaşmak için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz: 

Publons profile: https://publons.com/researcher/3376471/suleyman-nihat-sad/

Google Scholar : https://scholar.google.com/citations?user=taxPtZgAAAAJ&hl=tr&oi=ao 

Kurum akademik profili: https://avesis.inonu.edu.tr/nihat.sad/yayinlar  

Researchgate profile: https://www.researchgate.net/profile/Sueleyman_Nihat_Sad “”

#AYEUM  #yeniyöntemler #Jamovi #yöntem

Eğitmen: Prof. Dr. Süleyman Nihat ŞAD

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: % 100 Memnuniyet ve iade garantisi

Özellikleri:  İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma imkanı

Fiyat:
1.249,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 18
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

M.S.C.

SAYIN HOCAN; BENİM VERİLERİMDEKİ TABLOLARDA DF NİN ALTINDA NAN DİYE YAZIYOR. BU NE DEMEKTİR?SAYGILARIMLA...


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Çevik, Jamovi dosyanızı mailime gönderebilirseniz daha net bir cevap verebilirim. İyi çalışmalar dilerim.


M.S.C.

SAYIN HOCAM; FRİEDMAN'S ANOVADA ETKİ BÜYÜKLÜĞÜ NASIL HESAPLANIR? SAYGILARIMLA...


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Çevik, Jamovi'de Friedman's Anova için henüz bir "effect size" işlevi eklenmemiş ama iki yöntem önerebilirim. Birincisi genel bir etki büyüklüğü için Kendall's W değerini hesaplayarak [W= X2/N(k-1), yani Friedman değeri bölü örneklem sayısı çarpı ölçüm sayısı eksi bir] (Tomczak & Tomczak, 2014, s. 24) sonucu r etki büyüklüğü gibi (0.1 - < 0.3 küçük, 0.3 - < 0.5 orta ve >= 0.5 geniş) değerlendirebilirsiniz. İkinci yaklaşım da Friedman sonrası ikili karşılaştırmaları Jamovi'nin paired sample menüsünden Wilcoxon analiziyle yapıp (Field, 2009, s. 579) ilgili menüdeki "Rank Biserial Correlation" değerini kullanabilirsiniz. Kaynakça Field A.(2009). Discovering Statistics Using SPSS, (3rd Edition). Sage Publications. Tomczak, M., & Tomczak, E. (2014). The need to report effect size estimates revisited. An overview of some recommended measures of effect size. Trends in Sport Sciences, 21(1), 19-25.


M.S.C.

SAYIN HOCAM; BAZI TABLO DEĞERLERİNDE "E" DİYE BİR SİMGE ÇIKIYOR (ÖRNEĞİN: 5.18E-4). BU E SİMGESİNİN ANLAMI NEDİR? SAYGILARIMLA...


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Çevik, E-4 bir kısaltma ifadesi olup, değerin başında dört sınıf olduğunu ifade eder (örneğin 5.18E-4 için 0.000518 anlamına gelir).


M.S.C.

SAYIN HOCAM; BAĞIMLI DEĞİŞKENİ "EVET, HAYIR, KISMEN" OLAN BİR ARAŞTIRMADA HANGİ LOJİSTİK REGRESYON KULLANANABİLİRİZ? ÇOKLU LOJİSTİK REGRESYON MU KULLANMALIYIZ?


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Çevik, "evet", "kısmen" ve "hayır" cevapları belirli bir özelliğe sahip olma düzeyini azdan çoğa ya da çoktan aza doğru sıralama ifade ediyor ise (örneğin, "Seçim barajının kaldırılmasını destekliyor musunuz?" sorusunun cevabı ise) sıralı (ordinal) lojistik regresyon kullanmalısınız. Zaten "kısmen" cevabı iki uç arasını ifade ettiği için sıralama olması daha uygun görünüyor. Ancak "kısmen" yerine "kararsızım" ya da "bilgim yok" cevabı olsaydı çoklu lojistik regresyona daha uygun olurdu.


M.K.

HİYERARŞİK LİNEER MODELLEME JAMOVİ İLE YAPILIYOR MU?


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Kaya, Bugün (09.02.2022) itibariyle yeni eklenen modüller de dahil kontrol ettiğim kadarıyla HLM analizi görünmüyor maalesef.


M.S.C.

SAYIN HOCAM AĞZINIZA SAĞLIK...SAYIN HOCAM JAMOVİDE PARALELELİK VARSAYIMI SONUÇLARI RAPOR EDİLMİYOR MU?BU VARSAYIMA NASIL ULAŞILABİLİR?SAYGILARIMLA...


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Çevik, sıralı lojistik regresyon analizi bağlamında paralel doğrular/eğriler varsayımından bahsediyorsanız, Jamovi'de Ordinal Lojistic Regression menüsünde model coefficients alt menüsündeki likelihood ratio tests (Olabilirlik Oran Testleri) sonuçlarını kullanabilirsiniz. Analizin işlevi ve yorumlanmasıyla ilgili Erkan Arı tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uygulamalı İstatistik bölümünde hazırlanan 2013 tarihli Sıralı Lojistik Regresyonda Paralel Doğrular Varsayımı ve Çözümleme Yaklaşımları başlıklı doktora tezine bakmanızı öneririm. İyi çalışmalar dilerim.


O.

MERHABA, BU VİDEOYU İKİ SORUNUN CEVABINI ÖĞRENMEK AMACIYLA SATIN ALDIM. İKİ BASİT SORU. İKİSİNİN DE CEVABINI BULAMADIM. SORU 1. DOĞRULAYICI FAKTÖR ANALİZİNDE MODİFİKASYON İŞLEMİ NASIL YAPILIR? SORU 2. JAMOVİ'DE SERİ MEDİATİON MODELİ NASIL OLUŞTURULUR? BU SORULARI CEVAPLARSANIZ MEMNUN OLURUM. TEŞEKKÜR EDERİM


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Osman bey maalesef şahsıma ait ileri Jamovi eğitimi ders videoları arasında (satın almadan önce ders listesinde de görebileceğiniz üzere) doğrulayıcı faktör analizi ve mediation-moderation analizleri yer almamaktadır. Bu analizlerle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Saygılarımla.


M.K.

HOCAM İYİ AKŞAMLAR BİR SORUM OLACAKTI YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. "ÖRNEKLEMİNİZİN SOSYAL KAYGI, İNTERNET BAĞIMLILIĞI VE YALNIZLIK PUANLARI ARASINDA ANLAMLI BİR FARKLILIK VAR MIDIR? " BU SORUYA HANGİ TESTİ YAPICAZ JAMOVİDE


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Kabacı, belirttiğiniz değişkenler ölçeklerden elde edilmiş nicel veriler gibi duruyor. Dolayısıyla bu değişkenler arasındaki ikili korelasyonlara bakabilirsiniz. Bu amaçla Jamovi'de regresyon üst menüsü altından correlation matrix seçeneğini kullanınız. İyi çalışmalar.


M.K.

HOCAM REGRESYON EĞİMLERİNİN HOMOJENLİĞİ KONTROLÜ YAPARKEN HATA VERİYOR YANLIŞ BOYUT SAYISI DİYOR BU SORUNU NASIL ÇÖZERİM


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın hocam değişkenlerin türlerine (kategorik, sürekli vb.) ilişkin tanımları kontrol edebilirsiniz. İnteraction etkisi atarken hata yapılmış olabilir. Bunun dışında bir hata kaynağı bilgim dahilinde değil maalesef.


B.R.E.

SAYIN HOCAM, JAMOVİ UYGULAMASI İÇİN DERSLERİNİZİ İLGİ İLE İZLEDİM. GÜNCELLEMELER DOĞRULTUSUNDA JAMOVİDEKİ GELİŞMELERİ DAHA İYİ KAVRAYABİLMEMİZ VE ÖZELLİKLE JAMOVİDE YAPISAL EŞİTLİK MODELLEMESİ ÇALIŞMALARI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTEBİLMEMİZ İÇİN SİZDEN YENİ PROGRAMLAR BEKLİYORUM. BÖYLE BİR GAYRET İÇİNDE BULUNMANIZ AKADEMİYE ÇOK YARDIMCI OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Eynur, ilginiz ve talebiniz için teşekkür ederim.