Ders Detayı

Herkes İçin Kolay SPSS Eğitimi
13 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1: Tanıtım

Ders 2: Değişken ve Değişken Türleri (TEMEL KAVRAMLAR)

Ders 3: Ölçme, Ölçek ve Ölçek Türleri (TEMEL KAVRAMLAR)

Ders 4: Betimsel İstatistikler (İSTATİSTİĞE GİRİŞ)

Ders 5: Dağılımlar ve Hipotezler (İSTATİSTİĞE GİRİŞ)

Ders 6: SPSS’e Giriş ve Verilerin Analize Hazırlanması

Ders 7: Betimsel İstatistikler, Uç Değer ve Normallik Testi

Ders 8: Ortalama Karşılaştırmaları (T testleri)

Ders 9: Ortalama Karşılaştırmaları (Tek Faktörlü ANOVA’lar)

Ders 10: Çok Faktörlü ANOVA, Karışık Desen ANOVA ve Tek Faktörlü ANCOVA

Ders 11: Ortalama Karşılaştırmasında Non-Parametrik Teknikler

Ders 12: Korelasyon ve Kısmi Korelasyon

Ders 13: Basit ve Standart Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi

Not:Bu ders toplam 275 dk'dır.

 

Eğitim Hakkında

Bu eğitimin temel amacı, istatistiği kolay bir şekilde öğreterek kullanılacak pek çok istatistik paket programında temel oluşturmak ve SPSS üzerinden çok sık kullanılan analizlerin mantığını, SPSS uygulamasını anlamaktır.

Eğitmen Hakkında

Prof.Dr. Kaan Zülfikar DENİZ Lisans ve yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında, Doktorasını ise Ankara Ünversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında 2008 yılında tamamlamıştır. 2002 yıılından beri Ankara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi, Yardımcı doçent ve Doçent kadrolarında bulunmuş olup, halen Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında Profesör olarak görev yapmaktadır. Deniz yaptığı pek çok yayının yanısıra ulusal ve uluslararası bir çok projede de yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Prof.Dr. Kaan Zülfikar DENİZ “Herkes için İstatistikolay”, “Herkes için Bilimsel araştırmakolay” gibi alandaki bilgileri kolay öğrenmeyi sağlayan kitapların yazarı, “İstatistikolay 2- Çok Değişkenli İstatistik” gibi İleri İstatistik kitabının editörü ve bölüm yazarıdır. Buna ek olarak “Üst Düzey Düşünme ve 21. yy Becerilerinin Ölçülmesi” kitabının da yazarıdır. Eğitmen, özellikle istatistiği zor öğrenen sosyal bilimler alanındaki öğrencilere lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermiş olup aynı zamanda çok sayıda kurum personeline İstatistik, Araştırma Yöntemleri ve Ölçme-Değerlendirme alanında yetişkin eğitimi vermiştir.

#AYEUM  #yeniyöntemler #spss #istatistik

Eğitmen: Prof. Dr. Kaan Zülfikar DENİZ

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100 Memnuniyet ve İade Garantisi

Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma imkânı

Fiyat:
974,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 13
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

S.Y.B.

SAYIN HOCAM MERHABALAR, KAYIP VERİ KONUSUNDA BİR SORU SORMAK İSTERİM. ÖLÇEĞİMDE BİRDEN FAZLA SEÇENEĞİN İŞARETLENEBİLECEĞİ DEĞİŞKENLER VAR. ÖRNEĞİN DERS VERİLEN EĞİTİM DÜZEYİ, HEM LİSANS HEM LİSANSÜSTÜ İŞARETLENEBİLİYOR. BU DURUMDA SPSS'TE BİRDEN FAZLA SEÇENEK OLAN DEĞİŞKENLER KAYIP VERİ OLARAK ÇIKIYOR. BUNU NASIL DÜZELTEBİLİRİM? YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN. İYİ GÜNLER DİLERİM.


Eğitmenin Cevabı (KAAN ZÜLFİKAR DENİZ)

Merhaba, O değişkenler için hatta tüm değişkenler için variable view penceresinde missing value kısmından bir değer tanımlayabilirsiniz. Örneğin buraya 99 değerini girip, boş olanları da 99 olarak atadığınızda onları analizlerde dahil etmeyecektir. Öte yandan aslında tüm analizler için o değişkenlerde hiçbir eylem yapmasanız da analize dahil edilmezler. Sadece frekans tablolarında bir yüzdelik, bir de geçerli yüzdelik sütunu çıkar. Burada geçerli yüzdeyi kullanmanız yeterli olacaktır. Başarılar dilerim. :)


H.K.

SAYIN HOCAM, ÇDR'Yİ MATEMATİKSEL DENKLEM İÇİN DEĞİL SADECE OLUŞTURULAN MODELİ VE BUNA GÖRE ORTAYA ATILAN HİPOTEZLERİ SINAMAK İÇİN KULLANDIK DİYELİM. BU DURUMDA MATEMATİKSEL DENKLEM KURMAYACAĞIMIZ İÇİN ANALİZİ TEKRARLAMADAN GENEL OLARAK MODELİMİZ ANLAMLIDIR DESEK. AMA ZEKA VE ÖZGÜVEN ANLAMLI BİR ETKİYE SAHİPKEN YETENEĞİN ANLAMLI BİR ETKİYE SAHİP OLMADIĞINI BELİRTİP BURADAN HAREKETLE DE ZEKANIN ETKİSİNE YÖNELİK HİPOTEZ İLE ÖZGÜVENİN ETKİSİNE YÖNELİK HİPOTEZİ KABUL EDİP YETENEĞİN ETKİSİNE YÖNELİK HİPOTEZİN REDDEDİLDİĞİNİ İFADE EDECEK BİR YORUM YAZMAK DOĞRU OLUR MU? YOKSA HER NE OLURSA OLSUN TÜM ÇDR ANALİZLERİNDE COEFFİCİENTS TABLOSUNDAKİ TÜM BAĞIMSIZ DEĞİŞKENLER ANLAMLI OLANA KADAR TEKRARLANMALI ONDAN SONRA MI YORUMLANMALIDIR? TEŞEKKÜRLER VE İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM...


Eğitmenin Cevabı (KAAN ZÜLFİKAR DENİZ)

Merhaba, Regresyon analizinin temel amacı anlamlı yordayan değişkenleri tespit edecek sonuca gitmektir. Bu nedenle sonuçta modelde mutlaka ve sadece anlamlı yordayan değişkenler kalmalı ve formül ona göre oluşturulmalıdır. Tabii ki raporda anlamlı yordamayan değişkenler hakkında da bilgi verilmelidir. Hipotezde de şu değişkenler için H1 kabul, şunlar için H0 kabul şeklinde yorum yapılabilir. İyi günler


O.T.

KAAN HOCAM SELAMLAR RASTGELE BİR VERİ GRUBU SECTİM UÇ DEGERLERİ CIKARDIM AMA ÇARPIKLIK- BASIKLIK İSTEDİĞİMİZ ARALIĞA GELMEDİ. YANI UÇ DEĞERLER ÇIKINCA VERİLER NORMAL OLMAK ZORUNDA MIDIR?


Eğitmenin Cevabı (KAAN ZÜLFİKAR DENİZ)

Hayır normal olmak zorunda değil. Bu durumda ilgili analizlerde uç değerleri de geri koyarak ilk haliyle non parametrik teknikler seçmek doğru olacaktır. Başarılar dilerim :)


F.K.

MERHABA HOCAM, EĞİTİMİ BAŞINDAN SONUNA DİNLEDİM. ÇOK BAŞARILI VE ÖĞRETİCİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ. ŞİMDİYE KADAR ERİŞEMEDİĞİM BİLGİLERE DETAYLI KONU ANLATIMINIZ SAYESİNDE ERİŞTİM. AYNI ŞEKİLDE YAPISAL EŞİTLİK İÇİN DE BİR ÇALIŞMA YAPARSANIZ, NEYİ NEDEN YAPTIĞIMIZI BİLEREK ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTEBİLİRİZ. EĞİTİME VERDİĞİNİZ BU BÜYÜK DESTEK İÇİN TEŞEKKÜRLER...


Eğitmenin Cevabı (KAAN ZÜLFİKAR DENİZ)

Teşekkür ederim. Maalesef akademik yoğunluğum nedeniyle yakın zamanda yeni bir eğitim pek mümkün görünmüyor. Başarılar dilerim :)