Ders Detayı

Eviews ile Lojistik Regresyon ve Üst Düzey Analizler ( Tüm Bilim Alanları İçin )
7 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1: Eviews Tanıtımı

Ders 2: Eviews ile  analiz

Ders 3: Kesikli ve Sınırlı Bağımlı değişken  modellerinin tanıtımı

Ders 4: Lojistik regresyon tahmini (logistic regession)

Ders 5: Probit ve sıralı lojistik regresyon (orderd logistic regession, probit regression)

Ders 6: Tobit Analiz

Ders 7: Etkileşim modelleme

Bu ders toplam 122 dk'dır.

 

Eğitim Hakkında

Lojistik regresyon, bağımlı değişkenin kategorik bir değişken olduğu regresyon problemi gibidir. Doğrusal sınıflandırma problemlerinde yaygın bir biçimde kullanılır. Regresyon denilmesine rağmen burada bir sınıflandırma söz konusudur.

Lojistik regresyon, bir sonucu belirleyen bir veya daha fazla bağımsız değişken bulunan bir veri kümesini analiz etmek için kullanılan istatistiksel bir yöntemdir. Sonuç, ikili bir değişkenle ölçülür (yalnızca iki olası sonuç vardır).Lojistik regresyonda, bağımlı değişken ikili veya ikili, yani yalnızca 1 (DOĞRU, başarı, hamile vb.) Veya 0 (YANLıŞ, hata, gebe olmayan vb.) olarak kodlanmış verileri içeriyor.
Lojistik regresyonun amacı,  iki yönlü karakteristiği (bağımlı değişken = yanıt veya sonuç değişkeni) ile ilgili bir dizi bağımsız (öngörücü veya açıklayıcı) değişken arasındaki ilişkiyi tanımlamak için en uygun (henüz biyolojik olarak makul) modeli bulmaktır. Lojistik regresyon, ilgi karakteristiklerinin varlığının olasılığını logit dönüşümünü tahmin etmek için bir formülün katsayılarını (ve standart hatalarını ve önem seviyelerini) üretir.

#Eviews#çokdenklemli #Eviewszamanserileri #uygulamalıekonometri #Ekonomi #Eviews,    #Panelveri #Eviewszamanserileri #uygulamalıekonometri #Ekonomi

 

Eğitmen: Prof. Dr. Aziz KUTLAR

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: % 100  Memnuniyet ve İade garantisi

Fiyat:
624,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 7
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

N.K.

MERHABA HOCAM.ÇALIŞMAMDA TOBİT ANALİZ UYGULAYACAĞIM ANCAK PROB DEĞERLERİM 0.05'DEN BÜYÜK.YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ? TEŞEKKÜR EDERİM


Eğitmenin Cevabı (AZİZ KUTLAR)

Eğer tahmin katsayılarının prob değeri, yani anlamlılık düzeyi %5 in üstünde ise , parametren (hangisi %5 ten büyükse) %5 anlamlılık düzeyinde anlamsız demektir. Yani öyledir yoksa yaptığının yanlış olduğu anlamına gelmez.


B.Z.

MERHABA HOCAM, ÇALIŞMAMDA KULLACAĞIM DEĞİŞKENLER PANEL VERİLERDEN OLUŞMAKTADIR. BAĞIMLI DEĞİŞKENİM 101010110.... ŞEKLİNDE. BAĞIMLI DEĞİŞKENİM BU DURUMDAYKEN TOBİT KONU BAŞLIĞINDA ANLATTIĞINIZ DURUMU PANEL VERİLER İÇİN DE GEÇERLİ Mİ? AYRICA BÖYLE BİR BAĞIMLI DEĞİŞKEN İÇİN HANGİ MODELLERİ KURABİLİRİM. ÖRNEĞİN POLS, GMM GİBİ PANEL MODELLER KURUP ANALİZ YAPABİLİR MİYİM. YA DA LOGİT VE PROBİTİ DE ANALİZ İÇİN KULLANABİLİR MİYİM? SİZLERİN ÖNERİLERİ NELERDİR. TEŞEKKÜR EDERİM. İYİ ÇALIŞMALAR


Eğitmenin Cevabı (AZİZ KUTLAR)

Merhaba, bağımlı değişkeninin kesikli olması veya kategorik olması nedeniyle logit veya probit gibi modeller kullanmanız gerekir. Tobit modeli için dağılım fonksiyonun bir tarafının kesikli veya traşlanmış olması durumunda kullanılabilir. Yani dağılım fonksiyonun bir tarafının ani olarak kesilmiş şekilde dağılım göstermesi gerekiyor. verilerinizde böyle bir sorun belirtmemişsiniz. İkinci husus: Eviews programında henüz panel logistik uygulamalı tam uyumlu görünmüyor. Bazı manuel yapılan uygulamalar var bunları sizin başarmanız zor. Bunun için STATA logistik regersyonda bu tür uygulamalara yer verilmektedir. STATA programı bu konuda daha başarılıdır. Onu tavsiye ederim.