Bilimsel Araştırma Nasıl Başlar?
4 Video, Ders Süresi: 75 gün
Dersler
Ders 1: Tanıtım
Ders 2: Bilisem Araştırma Konusu Nasıl Bulunur?
Ders 3: Problem Mi Değil Mi?
Ders 4: Değişkenler ve Örnek Araştırma Konuları
Bu ders toplam 95 dk'dır.
Eğitim Hakkında
- Makale, bildiri, tez ya da proje yazmaya başlamadan önce atılması gereken ilk adım, bir araştırma konusu, sorunu, herhangi bir güçlük ya da meselenin bulunmasıdır.
- Araştıracağız ama kimi, neyi ya da nereyi, nasıl ele almamız gerekiyor sorusuna yanıt vermemiz gerekir.
- Araştırma konusu gökten zembille bize inmez ya da masa başında oturarak ilham gelmesini beklersek daha çok bekleriz…
- Bu eğitimde araştırma konusu bulmak için ne yapmak gerekir, düşündüğümüz şey araştırma problemine nasıl dönüştürülür, ele aldığımız konu acaba nasıl bir araştırma konusuna evrilebilir sorularına yanıt vermeyece çalışacağız.
- Eğitimde Prof. Dr. Erkan Yüksel, kendi gerçekleştirdiği çalışmalardan ve bu çalışmaların başlangıç fikrinin nasıl geliştiğinden yola çıkarak bir araştırma konusunun nasıl geliştirildiğini bu eğitimde bizlere eğlenceli bir dille sunuyor.
- Üç bölümden oluşan eğitimde araştırma konusunun nasıl bulunacağı sorusuna, bulunan konunun nasıl problem ifadesine dönüştürüleceğine ve son bölümde de örnek bazı konuları önerilerinin nasıl düzenlendiğine ilişkin bilgiler sunuluyor.
- Eğer sizin de bu konularda zihninizde bir belirsizlik, bilinmezlik ya da düşündüğünüz, ifade etmekte zorlandığınız, tam olarak uygun olup olmadığından emin olamadığınız noktalar varsa Prof. Dr. Erkan Yüksel’e bu ders kapsamında sorabilirsiniz.
- Yüksel, ‘araştırma konusu bulmak, altın madeni bulmaya benzer’ diyor. ‘Araştırma sorusunun iyi bir şekilde formüle edilmesi, araştırma sürecinin yüzde 50’sinin tamamlanması anlamına gelir.’
- Siz de bir araştırmaya nasıl başlayacağınız konusunda emin değilseniz, bu eğitim tam size göre..
Eğitmen Hakkında
- Prof. Dr. Erkan Yüksel, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basım ve Yayımcılık Bölümü mezunudur. Aynı üniversitede ekonomi haberciliği alanında yüksek lisans ve gündem belirleme kuramı üzerine doktorasını tamamlamıştır. Araştırma yöntemleri, içerik çözümlemesi, proje yönetimi konularında uzun yıllardır dersler vermektedir. 10’dan fazla projede, 20’nin üzerinde kitapta, 100’ün üzerinde bildiri ve makalede imzası vardır. İlki 2003 yılında gerçekleştirilen Türkiye'nin iletişim bilimleri alanındaki en uzun soluklu uluslararası sempozyum serisi olarak devam eden Communication in theMillennium'un kurucusu ve eş başkanıdır.2015 yılında ilki gerçekleştirilen ve halen devam eden Sağlık İletişimi Sempozyumu'nun kurucu başkanıdır.2020’den beri Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Alan Editörüdür.2021’den beri Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu üyesidir.2021-2022 yılları arasında TÜBİTAK KAMAG Danışma Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. 2023 yılından beri TÜBİTAK SOBAG Danışma Kurulu üyesidir.
#AYEUM #yeniyöntemler #bilimselaraştırma #yöntem
Eğitmen: Prof. Dr. Erkan YÜKSEL
Katılım Belgesi: Evet
Durum: Tüm dersler yüklendi
Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma İmkanı