Ders Detayı

Başarı Testleri için Test ve Madde Analizi Programı ( TAP )
10 Video, Ders Süresi: 60 gün

Dersler

Ders 1: Geçerlilik  ile İlgili Konular

Ders 2: Güvenirlik ile İlgili Konular

Ders 3: TAP'a Giriş (Kurulum ve Arayüz)

Ders 4: TAP'a Veri Girişi

Ders 5: Özet Sonuçların Yorumlanması

Ders 6: Öğrenci Sonuçlarının Yorumlanması

Ders 7: Madde Analizi Sonuçlarının Yorumlanması

Ders 8: Çeldirici Analizi Sonuçlarının Yorumlanması

Ders 9: Not Raporu Dökümünün Alınması

Ders 10: Test Analizi Sonuçlarının Yorumlanması

 Bu ders toplam 85 dk'dır.

 

Eğitim Hakkında

Objektif puanlanan başarı testlerinin (çoktan seçmeli, D/Y, eşleştirmeli vb.) geliştirilmesi sürecinde geçerlilik ve güvenilirlik kanıtlarının hesaplanması ve raporlanması gerekmektedir. Başarı Testleri için Test Analiz Programı (TAP), yapı geçerliliği kapsamında testteki maddelerin güçlük ve ayırtedicilik indekslerinin hesaplanması ve güvenilirlik kapsamında gerekli içtutarlılık katsayılarının hesaplanması için kullanılabilecek oldukça pratik bir programdır. Bu eğitim kapsamında edinilecek bilgi ve beceriler, araştırmacıların yanında öğretmenler tarafından da uyguladıkları sınavların analizlerini yaparak testlerini iyileştirmek amacıyla kullanılabilir.

 

Eğitmen Hakkında

Prof. Dr. Süleyman Nihat ŞAD “ Nitel veri analizi ve kodlama” başta olmak üzere birçok kitabın yazarı ya da çevirmenidir. Tez Yazımı, Nitel ve Nicel Araştırma Yöntemleri ve veri analizi konusunda ülkemizin önde gelen araştırmacıları arasında yer alan Dr. ŞAD,  uluslararası yayın performansı bakımından alanında önde gelen isimler arasında yer almaktadır.  SSCI indexli dergilerde birden fazla makale yayınlamıştır. Birçok projenin yürütülmesine imza atmış olan Dr. Şad, özellikle ülkemizde yeni kullanılmaya başlanan Jamovi, TAP gibi programları konusunda uzmandır. Birçok eğitimi başarı ile yürütmüş olan  Dr. Şad,  gerek  H-indexi gerek  atıf sayısı bakımından  dünyada  önde  gelen araştırmacılar arasında yer almaktadır.  Halen İnönü Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.  

#AYEUM  #başarıtestleri #yöntem

Eğitmen: Prof. Dr. Süleyman Nihat ŞAD

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: % 100 Memnuniyet ve iade garantisi

Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma ve Datalar üzerinde çalışabilme imkanı

Fiyat:
799,90 TL
Ders İzleme Süresi: 60 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 10
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

E.

HOCAM MERHABA, BEN TEZİM İÇİN HAZIRLADIĞIM BAŞARI TESTİNİ TAP PROGRAMINDA ANALİZİNİ YAPTIM. RAPORLAŞTIRIRKEN HER BİR MADDENİN SJ,T VE P DEĞERLERİNE YER VERMEK İSTİYORUM. ANCAK BU DEĞERLERİ ANALİZDEN NASIL ALABİLECEĞİMİ BİLMİYORUM. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın hocam verileri excele nasıl aktarabileceğinize dair eğitim 6. dersin 2. dakikasında itibaren mevcut. Kolaylıklar dilerim.


E.

HOCAM MOD DEĞERİ NEREDE YER ALIYOR?


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın hocam View Full Test Results (F2) menüsünde Bar Chart ya da Histograma bakabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.


Ş.K.

MERHABALAR HOCAM, VERİ GİRİŞİNİ YAPTIKTAN SONRA "CLOSE&ANALYZE" BUTONUNU TIKLADIĞIMDA "INVALİD FLOATİNG POİNT OPERATİON" HATASI VERİYOR. BU HATAYI NASIL ÇÖZEBİLİRİM?


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Kılınç, bu hatayla daha önce hiç karşılaşmadım. Veri setinizi gönderebilirseniz (nihat.sad@inonu.edu.tr) daha iyi yardımcı olabilirim.


U.F.E.

MERHABA HOCAM, MADDE AYIRT EDİCİLİK DEĞERİNİ VERİRKEN DİSCRİMİNATİON INDEX DEĞERİNİ Mİ YOKSA ADJ. POİNT BİSERİAL DEĞERİNİ Mİ DİKKATE ALMALIYIZ. YAPACAĞIMIZ BİR ÇALIŞMADA MADDE AYIRT EDİCİLİK DEĞERİ OLARAK HANGİSİNİ VERMELİYİZ? YANITINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın Ermiş, ikisi de ayirtediciklik kanıtıdır. Discrimination İndex üst ve alt doğru sayıları farkına göre hesaplanır, point biserial değerleri de madde toplam korelasyon katsayısına göre ayirtediciligi verir. İkisi birlikte raporlayabilirsiniz.


E.Ş.

SAYIN HOCAM, SUNDUĞUNUZ DEĞERLİ KATKILARDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİM. BAŞARI TESTİ GELİŞTİRME SÜRECİ İÇERİSİNDE AYRICA FAKTÖR ANALİZİ YAPILMALI MIDIR? YOKSA YAPI GEÇERLİLİĞİ İÇİN MADDE ANALİZLERİNİN YAPILMASI YETERLİ MİDİR? SAYGILARIMLA.


Eğitmenin Cevabı (SÜLEYMAN NİHAT ŞAD)

Sayın hocam madde analizi yeterlidir.