Ders Detayı

Alan Eğitiminde Makale ve Akademik Yazma Eğitimi
8 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1 : Alan Eğitiminde Uluslararası Makale Yazımında (Özellikle Web of Science’da Taranan Dergilere Yönelik) Dikkat Edilmesi Gereken Temel Hususlar

Ders 2 : Makale Başlığı Yazımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ders 3 : Özet ve Anahtar Kelime Yazımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ders 4 : Giriş ve Literatür Taraması/Kavramsal-Teorik Çerçeve Nasıl Yazılmalıdır?

Ders 5 : Makalenin Metot Kısmı Nasıl Olmalıdır?

Ders 6 : Bulgular ve Tartışma Kısmı Nasıl Yazılmalıdır?

Ders 7 : Öneriler, Sınırlılıklar, Sonuç ve Referanslar Nasıl Yazılmalıdır?

Ders 8 : Makale Dergiye Nasıl Gönderilir ve Yayım Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu ders toplam 200 dk'dır.

 

Eğitim Hakkında

Alan Eğitiminde Uluslararası Makale Yazımında Dikkat Edilmesi Gereken hususları anlatan bu eğitimde uluslararası bilimsel bir makalede bulunması gereken tüm basamaklar ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Özelikle etki faktörü yüksek olan Web of Science’da taranan dergilerde yayın yapmanın inceliklerini anlatan bu eğitimden Alan Eğitimi (Matematik Eğitimi, Fen Eğitimi, Türkçe Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi, Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, BÖTE vb.) çalışan herkes faydalanabilir.

Eğitmen Hakkında

Prof. Dr. Mustafa Sami Topçu, Doktora eğitimini 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İlköğretim (Fen Bilimleri) Eğitimi Programı’nda tamamlamıştır. 2007 yılında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Florida Üniversitesi’nde (University of Florida) misafir araştırmacı olarak bulunmuş ve burada doktora tezinin önemli bir kısmını tamamlamıştır. Dr. Topçu 2009 yılında ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından İlköğretim Doktora Programı “En İyi Tez Ödülü”ne layık görülmüştür. 2014-2015 yılları arasında ABD’deki Missouri Üniversitesi’nde (University of Missouri-Columbia) sosyo-bilimsel konular ve STEM Eğitimi üzerine araştırmalar yapmak üzere öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Ayrıca 2013 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Dr. Topçu’nun Sosyo-bilimsel konular, argümantasyon ve epistemolojik inançlar konularındaki çalışmaları “International Journal of ScienceEducation” ve “International Journal of ScienceandMathematicsEducation” gibi etki faktörü yüksek dergilerde yayımlanmıştır. Dr. Topçu’nun birçoğu Web of Science’da taranan 35 uluslararası makalesi bulunup h endeksi 9’dur. Dr. Topçu, “International Journal of ScienceandMathematicsEducation” dergisinin editörler kurulunda olmakla beraber “International Journal of ScienceEducation” gibi alandaki prestijli birçok dergide hakemlik görevini yürütmektedir. Dr. Topçu, TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından “Fen Bilimleri Eğitimi alanında sosyo-bilimsel konular, argümantasyon ve epistemolojik inançlar konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle 2018 Yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü almaya layık görülmüştür.

#AYEUM  #yeniyöntemler #makale yazma #yöntem

 

 

Eğitmen:  Prof. Dr. Mustafa Sami TOPÇU

Katılım Belgesi: Evet

Durum :Tüm Dersler Eklendi

Garanti: % 100  Memnuniyet ve İade garantisi

Özellikleri:  İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma imkanı

Fiyat:
799,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 8
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

M.O.

HOCAM ÖNCELİKLE EĞİTİMİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKUR EDERİM. ALAN EĞİTİMCİ DEĞİLİM AMA BİR DERGİ HAKEMİ ÇALİŞTİĞİM KONU İLE DEGİSKENLERİ NEDEN SEÇTİGİMİ SORDU. BU DEĞİŞKENLERİ NEDEN SEÇTİGİMİ VE İLİSKİLERİNİ SANİRİM KAVRAMSAL CERCEVEDE ANLATABİLİRİM AMA DERGİNİN KAVRAMSAL CERCEVE DİYE BİR BOLUMU YOKTU. BU DURUMDA MAKALEDE HANGİ KİSİMDA DEGİSKENLERİ ACİKLAMAK GEREK, AMAC İFADESİNDEN SONRA ACİKLASAM OLUR? DİGER BİR SORUM HOCAM KAVRAMSAL CERCEVEYİ OLUSTURURKEN DİGER CALİSMALARİN DEGİSKENLERİNİ KULLANMAK ZORUNDA MİYİM. KENDİ MODELİMDE KULLANMAK UZERE BASKA DEGİSKENLERİ KULLANAMAZMİYİM. KAVRAMSAL CERCEVE DAHA ESNEK İKEN KURAMSAL VE TEORİK CERCEVE BU KONUDA DAHA Mİ KATİ ARALARİNDAKİ EN BUYUK FARKLİLİK NEDİR? BİZİ TECRUBELERİNİZ İLE AYDİNLATTİGİNİZ İCİN COK TESEKKUR EDERİM. SAYGİLARİMLA


Eğitmenin Cevabı (MUSTAFA SAMİ TOPÇU)

Murat Bey, ben de teşekkür ederim eğitime katılımlarınız için. Çalışmanın "Introduction (giriş kısmında)" kavramlardan kısaca bahsedip çalışmanın önemini ortaya koyabilirsiniz. Fakat makalede Kavramsal/Teorik Çerçeve kısmı yok ise bu değişkenlerin daha derin bir şekilde tanımlamalarına ve birbiriyle olan olası ilişkilerine dair açıklamalarınızı "Literature Review (Literatür Taraması/Derlemesi) kısmında yapmanız daha uygun olur. Eğer "Literature Review" kısmı da yoksa çalışmanın giriş kısmında amaçtan önce bu kavramların tanımlamalarına ve ilişkilerine yer verebilirsiniz. Çünkü çalışmanızı okuyanlar ilk olarak değişkenlerden ne kastettiğinizi bilecek ki sonrasında da çalışmanın amacını/araştırma sorularını iyi bir şekilde anlayabilsinler. Diğer sorunuza gelirsek Kavramsal Çerçeve kısmında sizin araştırma amacınızda/sorularınızda geçen kavramların ele alınması beklenir. Bu kavramları literatür desteğiyle açıklamanız ve bu kavramlar arası olası ilişkileri ortaya koymanız beklenir. Olabildiğince kendi çalışmanızdaki kavramlarla sınırlı kalmaya çalışınız. Kavramsal çerçeve de bir önceki paragrafta belirttiğim gibi daha çok çalışmış olduğunuz kavramları ve ilişkileri literatür ışığında derinlemesine bir şekilde ele almanız beklenirken, teorik çerçevede ise çalışmanıza rehberlik edecek bir teorinin size ışık tutması, veri analizi ve araştırma sürecinizi bu teori ışığında tasarlamanız beklenir. İyi çalışmalar dilerim..


O.E.Ş.

MERHABA HOCAM, MAKALE BAŞLIĞININ SORU ŞEKLİNDE İFADE EDİLMESİ UYGUN MUDUR. ULUSLARARASI DERGİLERDE GENEL OLARAK KABUL GÖRÜYOR MU?


Eğitmenin Cevabı (MUSTAFA SAMİ TOPÇU)

Osman bey merhabalar. Tabii ki soru şeklinde makale başlığı olabilir ve örnekleri de vardır. Ama çok beklenen bir yaklaşım değildir ve örnekleri de azdır. İyi çalışmalar dilerim.


M.S.C.

SAYIN HOCAM; MERHABALAR... SAYIN HOCAM; ÇOĞU MAKALEDE KURAMSAL VEYA TEORİK ÇERÇEVE YOK VEYA GİRİŞ KISMI ALTINDA VERİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ. BAŞKA BİR İFADEYLE ÇOĞU ÇALIŞMA SADECE GİRİŞ KISMINDAN OLUŞUYOR. BU BİR EKSİKLİK Mİ? NASIL BİR YOL TAKİP EDİLMELİDİR? SAYGILARMLA...


Eğitmenin Cevabı (MUSTAFA SAMİ TOPÇU)

Hocam merhabalar. Bir eksiklik olduğunu düşünüyorum hocam. Eğitim bilimleri çalışmalarında teorik veya kavramsal çerçeve iyi bir şekilde oturtulmadan hem veri analizlerinin anlam kazanması hem de çalışmanın bütünlüğü yeterince sağlanamayacaktır. O yüzden kavramsal/teorik çerçeve iyi bir şekilde oturtulduktan sonra çalışmaya devam edilmelidir. Birçok zaman çalışmaların reddedilmesinde kavramsal/teorik çerçevenin yeterince iyi yazılmamış olması önemli bir etken olabilmektedir.


M.S.C.

SAYIN HOCAM; MERHABLAR...SAYIN HOCAM; AVCI DERGİLERİ NASIL ANLAYABİLİRİZ? BAZI DERGİLER ÜCRET İSTER; AMA AVCI DERGİ DEĞİLDİR. AVCI DERGİLER NASIL ÖNGÖRÜLEBİLİR? SAYGILARIMLA


Eğitmenin Cevabı (MUSTAFA SAMİ TOPÇU)

Hocam merhabalar, Bunun ayrımını yapmak gerçekten zor. O yüzden YÖK ve ÜAK gibi kurumların bu konuda düzenli bilgilendirme yapması gerektiğini düşünüyorum.


F.B.

MERHABA HOCAM, ÖRNEK OLARAK GÖSTERDİĞİNİZ MAKALELERDE TÜRKÇE MAKALE ORNEKLERİ KULANILSA DAHA İYİ OLMAZMIYDI.


Eğitmenin Cevabı (MUSTAFA SAMİ TOPÇU)

Haklısınız Hocam. Fakat eğitim/sosyal bilim alanında Türkiye'de SSCI endekse giren çok az sayıda dergi bulunduğu için, endekse giren dergilerin de çok önemli bir kısmı İngilizce makaleler yayımladığı için ağırlıklı olarak İngilizce makaleler üzerinden ilerledik. İyi çalışmalar dilerim.


K.Ü.

VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM. LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK OLDUKÇA FAYDALI GÖRÜYORUM BU BİLGİLERİ.


Eğitmenin Cevabı (MUSTAFA SAMİ TOPÇU)

teşekkür ederim yorumlarınız için, çalışmalarınızda başarılar dilerim.