Akademik Araştırmalarda Dijital Teknoloji ve Uygulamaların Etkin Kullanımı
12 Video, Ders Süresi: 75 gün
Dersler
Ders 1: Tanıtım
Ders 2: Akademik veri tabanları ve indeksler
Ders 3: Yapay zekâ destekli alanyazın taraması
Ders 4: EndNote ile araştırmaların organizasyonu
Ders 5: Veri toplama ve analiz süreçlerinde yapay zekâ uygulamalarının kullanımı
Ders 6: Alternatif veri toplama süreçleri için web madenciliği uygulamalarının kullanımı
Ders 7: Veri toplama ve analiz süreçlerinde eğitsel sinirbilim yaklaşımı ve kullanım örnekleri
Ders 8: Akademik çalışmalardaki eğilimlerin tespiti için bibliyometrik analiz yöntemi
Ders 9: Veri görselleştirme
Ders 10: Çevrimiçi yazım ve düzenleme
Ders 11: İntihal ve benzerlik kontrolü
Ders 12: Araştırmaların yayına hazırlık, yayın ve yayın sonrası süreçleri
Not: Dersler toplam 237 dk’dır.
Eğitimler Hakkında
Bu eğitimler, dijital teknolojilerin sunduğu olanakları tanıyıp bunları akademik çalışmalarına entegre etmek isteyen akademisyenler, lisansüstü öğrenciler ve dijitalleşmeyi öncelik haline getiren araştırmacılar için hazırlanmıştır. Araştırma süreçlerinde dijital teknolojilerden daha etkin yararlanılmasını amaçlayan eğitimlerde; alanyazın taramasından veri toplama ve analiz aşamalarına, bulguların raporlaştırılmasından araştırmanın yayına hazırlanması, yayımlanması ve yayın sonrası süreçlerine kadar tüm akademik aşamaları kapsayan, dijital teknolojilerin destekleyici rolünü vurgulayan video içeriklere yer verilmektedir.
Eğitmenler Hakkında
Doç. Dr. Fatih Balaman, Fatih Balaman, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesini Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda, doktora derecesini ise Dicle Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda almıştır. Akademik çalışmalarını Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nde sürdürmektedir.Araştırma alanları arasında eğitim programları ve öğretim, web tabanlı öğrenme, uzaktan eğitim uygulamaları ve bilişim teknolojilerinin öğretim süreçlerine entegrasyonu yer almaktadır. Doç. Dr. Balaman’ın ulusal ve uluslararası indekslerde yer alan çok sayıda akademik çalışması bulunmaktadır.
Dr. Şenol Saygıner, lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini iseHacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde tamamlamıştır. Halen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nde akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Araştırma alanları arasında insan-bilgisayar etkileşimi, kodlama öğretimi, yazılım geliştirme ve veri bilimi yer almaktadır.Dr. Saygıner’in uluslararası indekslerde yayımlanan birçok akademik çalışması ve çeşitli ulusal projelerdeki katkıları bulunmaktadır.
#AYEUM #yenilikçiyöntemler #dijitalyöntemler
Eğitmen: Doç. Dr. Fatih BALAMAN & Dr. Şenol SAYGINER
Katılım Belgesi: Evet
Durum: Tüm Dersler Yüklendi
Garanti: %100 Memnuniyet ve İade Garantisi
Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma İmkan